Makové drobné pečivo
Makové kolieska s citrónovým krémom
Autor receptu: navardaco
35 ks porcií |
90 minút príprava |
15 minút na 180 °C |
Postup- Zo všetkých surovín na cesto vypracujeme cesto, ktoré necháme odstáť aspoň pol hodiny.
- Následne cesto vyvaľkáme na hrúbku 0,5 centimetra a vykrajujeme kolieska, ktoré pečieme aspoň 15 minút pri teplote 180 stupňov.
- Príprava krému: Z mlieka a Zlatého klasu uvaríme hustý puding. Medzi tým ako vychladne, vyšľaháme maslo s práškovým cukrom, potom pridáme citrónovú šťavu, nastrúhanú kôru a studený puding.
- Krém dáme do cukrárskeho vrecka s ozdobnou špičkou a plníme (spájame) ním upečené kolieska. Na záver môžeme vrch ozdobiť citrónovou polevou.
|