Makové drobné pečivo

Makové kolieska s citrónovým krémom

Autor receptu: navardaco

35 ks
porcií
90 minút
príprava
15 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Zo všetkých surovín na cesto vypracujeme cesto, ktoré necháme odstáť aspoň pol hodiny.
  2. Následne cesto vyvaľkáme na hrúbku 0,5 centimetra a vykrajujeme kolieska, ktoré pečieme aspoň 15 minút pri teplote 180 stupňov.
  3. Príprava krému: Z mlieka a Zlatého klasu uvaríme hustý puding. Medzi tým ako vychladne, vyšľaháme maslo s práškovým cukrom, potom pridáme citrónovú šťavu, nastrúhanú kôru a studený puding.
  4. Krém dáme do cukrárskeho vrecka s ozdobnou špičkou a plníme (spájame) ním upečené kolieska. Na záver môžeme vrch ozdobiť citrónovou polevou.