Maková torta s lesným ovocím a vanilkovým krémom fotorecept
Foto: pn
Zbožňujem mak a tak som sa rozhodla spraviť jednu tortu, ktorá je kombinovaná s lesným ovocím a vanilkovým krémom. A nesklamala ma. Je proste perfektná. Zobraziť celý popisZbožňujem mak a tak som sa rozhodla spraviť jednu tortu, ktorá je kombinovaná s lesným ovocím a vanilkovým krémom. A nesklamala ma. Je proste perfektná.
porcií
na 180 °C
Suroviny
Korpusy (2x): | |
4 ks |
|
4 PL |
|
4 PL mletý |
|
1 1/2 PL |
|
1/2 bal. |
|
Vanilkový krém: | |
500 ml |
|
1 bal. |
|
40 g |
|
100 g |
|
4 ks |
|
100 g |
|
200 ml |
|
8 PL |
|
Ovocný krém: | |
500 g (mrazené) |
|
3 PL |
|
3 PL |
|
1 bal. |
|
100 ml |
|
Navrch: | |
150 g |
|
150 ml |
|
Postup
-
1
Korpusy: Vyšľaháme bielky a postupne pridávame cukor. Keď je sneh tuhý, ručne primiešame mletý mak a múku s práškom do pečiva. Cesto dáme do okrúhlej formy s priemerom 23 cm vystlanej papierom na pečenie a pečieme na 180 °C 15-20 minút.
-
2
Takto upečieme aj druhý korpus. Z upečených korpusov odstránime papier na pečenie.
-
3
Teraz si uvaríme ovocný krém. Mrazenú lesnú zmes dáme do hrnca s 3 PL vody a cukrom, povaríme. Keď ovocie zmäkne, tak ho vymixujeme s tyčovým mixérom. Potom pridáme pudingový prášok ktorý sme vymiešali so 100 ml vody. Varíme do zhustnutia.
-
4
Horúcu ovocnú zmes natrieme na korpusy.
-
5
Uvaríme si vanilkový krém. Mlieko dáme variť s cukrom. Pudingový prášok, Gustin a žĺtky vymiešame s trochou mlieka a uvaríme hustú kašu, do ktorej pridáme bielu čokoládu. Keď nám to vychladne, pridáme maslo a vymiešame krém.
-
6
Teraz môžeme skladať tortu. Prvý makový korpus natretý ovocnou zmesou dáme do formy. Naň natrieme polovičku vanilkového krému. Na krém položíme druhý korpus, natrieme druhú polovičku krému a dáme stuhnúť do chladničky do druhého dňa.
-
7
Druhý deň tortu natrieme čokoládou rozpustenou v horúcej smotane.
-
8
Torta je hotová.
-
9
Veľmi je chutná.
Diskusia k receptu