Maková torta
Maková torta bez múky s ovocím
Autor receptu: slovakbaker
Úžasná maková torta bez gramu múky a cukru s ovocnou polevou. Chutí fantasticky!
12 porcií |
30 minút na 180 °C |
Postup
- Oddelíme žĺtky od bielkov. Bielky vyšľaháme so štipkou soli na tuhý sneh. Žĺtky vyšľaháme s medom do svetlej peny, postupne pridáme aj 3 PL horúcej vody.
- Do žĺtkovej peny striedavo ručne zamiešame mletý mak a sneh.
- Jablká očistíme a nastrúhame. Vyžmýkame, šťavu zachytíme na polevu.
- K makovému cestu na záver primiešame nastrúhané (a vyžmýkané) jablká. Nalejeme do formy s priemerom 20 cm, ktorej dno sme vystlali papierom na pečenie. Uhladíme a pečieme v rúre vyhriatej na 180 °C 30 minút. Necháme mierne vychladnúť, nožom uvoľníme z formy a necháme vychladnúť úplne.
- Medzitým v hrnci privedieme do varu mrazené lesné ovocie so šťavou z jabĺk, varíme 2 minúty. V troche vody rozmiešame Zlatý klas a prilejeme k vriacej zmesi. Povaríme zhruba 1 minútu, odstavíme.
- Ovocnú polevu nalejeme na korpus a uhladíme. Necháme vychladnúť.
- Tortu ozdobíme ovocím podľa vlastnej fantázie a môžeme podávať. Prajem dobrú chuť!