Maková torta

Maková torta bez múky s ovocím

Autor receptu: slovakbaker

Úžasná maková torta bez gramu múky a cukru s ovocnou polevou. Chutí fantasticky!

12
porcií
30 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Oddelíme žĺtky od bielkov. Bielky vyšľaháme so štipkou soli na tuhý sneh. Žĺtky vyšľaháme s medom do svetlej peny, postupne pridáme aj 3 PL horúcej vody.
  2. Do žĺtkovej peny striedavo ručne zamiešame mletý mak a sneh.
  3. Jablká očistíme a nastrúhame. Vyžmýkame, šťavu zachytíme na polevu.
  4. K makovému cestu na záver primiešame nastrúhané (a vyžmýkané) jablká. Nalejeme do formy s priemerom 20 cm, ktorej dno sme vystlali papierom na pečenie. Uhladíme a pečieme v rúre vyhriatej na 180 °C 30 minút. Necháme mierne vychladnúť, nožom uvoľníme z formy a necháme vychladnúť úplne.
  5. Medzitým v hrnci privedieme do varu mrazené lesné ovocie so šťavou z jabĺk, varíme 2 minúty. V troche vody rozmiešame Zlatý klas a prilejeme k vriacej zmesi. Povaríme zhruba 1 minútu, odstavíme.
  6. Ovocnú polevu nalejeme na korpus a uhladíme. Necháme vychladnúť.
  7. Tortu ozdobíme ovocím podľa vlastnej fantázie a môžeme podávať. Prajem dobrú chuť!