Maková roláda

Maková roláda bez múky

Autor receptu: redakcia

Upečte si jednoduchú bezlepkovú roládu plnú maku a ovocia.

8
porcií
30 minút
príprava
7 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Na plech rozložíme papier na pečenie a rúru vyhrejeme na 180 °C. V mise vyšľaháme dopenista žĺtky s cukrom. Pridáme mletý mak a dôkladne premiešame.
  2. V druhej nádobe vyšľaháme bielky na pevný sneh a pomaly ho zapracujeme do makovej hmoty. Cesto vylejeme na plech, uhladíme a pečieme vo vyhriatej rúre asi 7 minút. Z teplej rolády stiahneme papier na pečenie, na ktorom sa piekla. Na teplú roládu položíme nový papier na pečenie a opatrne ju zrolujeme.
  3. Lesné ovocie zasypeme trochou cukru, pokvapkáme citrónovou šťavou a na miernom ohni chvíľu povaríme.
  4. Mäkké maslo poriadne vyšľaháme so zvyšným cukrom, pridáme mletý mak, premiešame.
  5. Roládu rozrolujeme, natrieme krémom a rovnomerne naň rozložíme lesné ovocie. Dôkladne zarolujeme a na 15 minút odložíme do chladničky.
  6. Na polevu vložíme do misky nasekanú bielu čokoládu a zalejeme horúcou smotanou, pozor, nesmie vrieť. Necháme 5 minút postáť, potom čokoládu so smotanou dohladka vymiešame a nalejeme na roládu. Ozdobíme čerstvým ovocím a jedlými kvetmi podľa fantázie.
  7. Túto skvelú roládu pre vás upiekla cukrárka Razija Kudlicska Trnačević. Prečítajte si jej príbeh o tom, ako sa zamilovala do pečenia.