Maková roláda s citrónovým krémom a so slivkovým lekvárom
Rýchla a chutná maková roláda s výborným citrónovým krémom a slivkovým lekvárom.
porcií
príprava
na 200 °C
Suroviny
Cesto: | |
4 ks |
|
100 g |
|
1 PL |
|
1 PL |
|
2 PL |
|
Na potretie korpusu: | |
domáci |
|
Krém: | |
300 ml |
|
1 bal. |
|
4 PL |
|
250 g |
|
1 PL |
|
Na posypanie: | |
2 PL |
|
Postup
-
1
Cesto: Celé vajíčka vyšľaháme s cukrom do peny, vareškou jemne vmiešame múku a mak. Cesto natrieme na plech vystlaný papierom na pečenie. Pečieme vo vyhriatej rúre na 200 °C cca 7 minút, nie viac, aby sa plát nevysušil, zle by sa stáčal do rolády.
- 2
Po upečení opatrne stiahneme papier, plát jemne posypeme práškovým cukrom. Otočíme na stranu ako sa piekol, prestrieme naň utierku, stočíme do rolády a necháme vychladnúť. Kým piškótový plát chladne, pripravíme plnku.
- 3
Krém: Časť mlieka odoberieme a rozmiešame v ňom citrónový pudingový prášok. Zvyšné mlieko s cukrom dáme variť. Prilejeme v mlieku rozmiešaný pudingový prášok. Uvaríme hustý puding. Necháme vychladiť za občasného miešania. Nakoniec do pudingu zašľaháme po častiach maslo a citrónovú šťavu. Vyšľaháme hladký krém.
- 4
Vychladnutý plát rozprestrieme, natrieme slivkovým lekvárom a na lekvár natrieme citrónovú plnku. Malé množstvo plnky odložíme na potretie vrchu rolády. Roládu zvinieme a potrieme vrch a posypeme makom. Schladíme.
Tiež maková roláda:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2
♥️