Plnené pečivo
Plnené pečivo

Mäkkučké pečivo s tvarohovo-pudingovou náplňou fotorecept

monty469 - fotkamonty469, 29. apríla 2017
Mäkkučké pečivo s tvarohovo-pudingovou náplňou (fotorecept)
Foto: monty469

Výborné pečivo na raňajky či desiatu do školy deťom, ale pochutia si aj dospeláci.

30 minút
na 180 °C

Suroviny

1 kg
1 kocka
1 PL
120 g
125 g
500 ml
4 ks
z 1 citróna
1/2 ČL
Náplň:
1 balíček
6 PL
400 ml
450 g
z 1 citróna
4 ks
Na potretie:
1 ks
1 PL
Na posypanie:




Postup

  1. 1

    Cesto: Do hrnca vylejeme mlieko, pridáme na menšie kúsky nakrájané maslo, cukor a pri miernej teplote necháme maslo s cukrom roztopiť. Necháme trochu vychladnúť a do vlažného pridáme žĺtky, droždie, premiešame a počkáme 10 - 15 minút, kým sa urobí kvások.

    Mäkkučké pečivo s tvarohovo-pudingovou náplňou (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Do misy dáme múku, na jemno nastrúhanú citrónovú kôru, soľ, potom k tomu prilejeme tekutú časť s hotovým kváskom (1. bod) a dôkladne miesime cesto dovtedy, pokiaľ sa neodliepa od bokov misy. Cesto je trošku tuhšie, ale tak to má byť (nepridávajte žiadne mlieko navyše). Misu prikryjeme a necháme vykysnúť na dvojnásobný objem.

    Mäkkučké pečivo s tvarohovo-pudingovou náplňou (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Pokiaľ cesto kysne pripravíme náplň. Z mlieka, cukru a zlatého klasu uvaríme krém. Do horúceho krému zamiešame citrónovú kôru a tuhý sneh z bielkov. Necháme vychladnúť.

    Mäkkučké pečivo s tvarohovo-pudingovou náplňou (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Do vychladnutého krému primiešame tvaroh.

    Mäkkučké pečivo s tvarohovo-pudingovou náplňou (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Keď cesto nakyslo, začína sa tvorenie pečiva. Cesto na zľahka pomúčenej doske vyvaľkáme na cca 0,5 cm. Následne krájame na obdlžníky (ja som krájala s rozmermi cca 11 x 15 cm). Do spodnej časti obdlžníka urobíme radielkom 4 zárezy (viď obrázok). Do hornej časti dáme 1 PL plnky. Časť cesta nas plnkou zložíme a prstami zľahka pritlačíme (viď obrázok) a následne spodnú časť cesta preložíme cez plnku a prstami zospodu zľahka pritlačíme.

    Mäkkučké pečivo s tvarohovo-pudingovou náplňou (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Pečivo preložíme na plech vystlaný papierom na pečenie. Každé jedno potrieme žĺtkom vymiešaným s olejom a necháme ešte podkysnúť 20 minút. Pečieme na 180 °C asi 30 minút do zlatohneda.

    Mäkkučké pečivo s tvarohovo-pudingovou náplňou (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Po upečení necháme vychladnúť a posypeme práškovým cukrom. S cestom sa pracuje výborne, vôbec sa netrhá, nelepí. Piekla som ho už pred pár dňami, takže môžem potvrdiť, že pečivo je výborné aj na ďalšie dni, naozaj mäkkučké ako v prvý deň.

    Mäkkučké pečivo s tvarohovo-pudingovou náplňou (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    A po dlhšej dobe na záver náš spachtoš :-) V takom počasí sa ani nič iné nedá robiť.

    Mäkkučké pečivo s tvarohovo-pudingovou náplňou (fotorecept) - obrázok 8

Diskusia k receptu

garanco
Páčia sa mi tieto Tvoje "buchtičky", najmä tá plnka.
Ja som práve včera robila buchty , tiež z takého jemného kysnutého cesta a do tvarohovej plnky som pridala okrem žĺtok a cukru aj dva uvarené postrúhané zemiaky (podĺa rcp z telky) a veĺa hrozienok, ešte aj dnes ráno boli "fajné".
Pozdravujem kamaráta Montyho!!!
haji
Hmm, hned bych si ke kafíčku přikousla novinku z tvé dílny! Krásná práce, bezva postup, vůně se táhne až k nám! Jen se divím, že Montík má půlnoc a ani taková maškrta s ním nehne. Jsi šikulka, díky za receptík! Krásné pozdravení všemu a všem!
jack
Ďalší super receptík.Odkiaľ to len ty vyťahuješ?Vari z rukáva na počkanie?:-)Pekné spracovanie a samozrejme fotečky,tvoj rukopis už sa pozná...A montíček má pravdu,čo v.takom počasí.Kiež aj my by sme tak mohli,zaľahnúť na celý deň:-)
siisa
Vyzerá fantasticky, postup precízny s krásnymi fotečkami :) Hneď by som si dala :)
chica114
Krásne pečivko si upiekla milá Montík :-) hned by som si dala. Montíček nemá chybu! je veľmi zlatučký. 5*, KK :-)
1x haji
mitzy
@Monty , tie kvietky mi pripomínajú detstvo :) krásna fotka, úžasný koláčik; myslím, že je to výzva na zajtrajšie pečenie :) 5* už teraz a Montíkovi posielam pohladkanie po kožúšku!
mitzy
Len mi prosím napíš, koľko má zlatý klas gramov, lebo ja ho nekupujem, len pudingy, moja stará mama ho máva doma, ale také veľké balenia len a neviem, či je to ono. Ďakujem ;)
terinka55
S radosťou by som si zo dva naložila, ale obmedzuje ma HIT.
Monty veľký fešák, teším sa mu :-)
Krásne!!!!!
petrkluc
@Redakcia (29.4.2017 15:20)

Děkuji za odpověď, vaše zdůvodnění je ovšem hodně zajímavé. Když hledám hezkou fotku přírody nebo mazlíčka, jdu přece na odpovídající web (Facebook, Instagram, naturfoto.cz atd.) - podobně jako se v pekařství obvykle neptám na zahradní bazény i přesto, že kromě pečení rohlíků mi přináší radost taky plavání.

Jsem zde pouze krátko, úroveň zdejších diskuzí je ovšem podle mého názoru až na drobné výjimky bídná a balast jako fotky zahrádek nebo mazlíčků k tomu hodně přispívají.
redakcia
@Petrkluc (29.4.2017 15:50)

Aj my dakujeme - za kompliment - vzdy sme chceli prinasat zaujimave odpovede.
Možno by ste boli prekvapeny, co vsetko by ste sa vo Vasom pekarstve dozvedeli. Urcite aj nieco o zahradnych bazenoch alebo o tom, ako spravne plavat znak. A nam ide presne o to iste: Popri tom, ako sa tu naucime nieco o vareni (a to je dominantne), poklabosime o inych prijemnych sferach zivota.
A budeme samozrejme radi, ak uroven nasich diskusii na gastronomicke temy pozdvihnete este vyssie.
evanaaa
Viem si predstaviť chuť tých koláčikov,aj by som sa nezdráhala si vziať jeden a hoc´aj dva kúsky....a iste má na tom zásluhu aj Montík, hlavný kontrolór :)
A pre @Petrkluc - nechápem, čo sa ti stále nepáči, ak sa ti to tu nepozdáva, prečo si na Vareche? Stále do niečoho zabŕdaš, nič ti nie je po vôli, tak choď inde, kde ťa budú poslúchať a rešpektovať a robiť to, čo sa páči tebe. To si sem len kvôli tomu prišiel od susedov? (alebo si odtiaľto - tak potom prepáč....).
monty469
@Evanaaa ked si das jeden, ver, ze budes chciet druhy :-) Aj ked je to pecivko syte, odolava sa tazko. A Monty je pri vareni hlavny asistent, hlavne, ked krajam masko :-) A co sa tyka pana Petra Kluca, ja som voci takymto reciam uz imunna. Boli tu uz taki ...
@Violeta tak to sa tesim, nam velmi chutilo :-)
klukodvody
Teď se to určitě nebude @Petrkluc moc líbit, protože to nebude o vaření, ale o vztazích na Vareche. Tady bývala vždy přátelská a pohodová atmosféra, kdy jsme nejen vařili, ale také jsme navázali nejedno přátelství i když jen přes tyto stránky. O receptu jsme pohovořili a když někdo vyhrál v soutěži, tak mu to všichni přáli. No a pak přišlo pár mistrů teoretiků a pomalu se mění pohoda v nepohodu. Myslím, že vůbec nikomu nevadí na závěr nafocený domácí mazlíček a ty květiny ? Noto je přece stará praxe při servisu jídel. Ale to jako kritik určitě víš.
Jedna věta na závěr. Až sem přidáš recept z kterého všichni padneme na zadek. tak kritizuj.

@Monty469 srdečně Vás všechny zdravíme a máš to zase parádní i s Montíkem.
monty469
@Klukodvody (29.4.2017 19:02)

Dakujem ti velmi pekne. Presne ako pises, okrem varenia co je samozrejme zakladom tejto stranky , je to aj o vztahoch medzi varechacmi. Vytvorilo sa tu vela priatelstiev hoc len na dialku a je to skvele. Obcas sa vyskytne aj nejaky rypal, ale to je asi vsade a nemienim sa tym nejako zatazovat. Medzi sebou sa radi podelime aj o svoje radosti v podobe domacich milacikov ...... atd Mnohi sa nad tym pousmeju a aj potesia. Tak preco nie? Srdecne ta pozdravujem a samozrejme aj pani manzelku
haji
@Petrkluc (29.4.2017 15:50)
Víš kolik lidí si stěžuje na facebooku, že je tam zbytečně plno receptů, chybí jim bazény, chtějí více domácích mazlíčků atd atd. Ona navigace je někdy potvora, selže a nebo šidí. Určitě jsou na internetu další stránky o jídle, např. Labužník.cz je o vaření s food foty a plno různých blogů, kde o nic než jídlo nezavadíš. Ani Gordon nepsuje a nekočkuje  www.gordonramsay.com
Tak proč se trápíš na Vareche.
petrkluc
Další důkaz o tom, že upřimnost zde znamená mnohem míň než floskuly, mnohdy poněkud laciné.

Ve svém prvním komentáři jsem jídlo pochválil ("Recept může být fajn"), jen jsem si dovolil pozastavit se nad jeho posledním bodem a hned jsem zde za černou ovci. Zajímavé.

@evanaaa : do mého původu ti vůbec nic není, mně je ten tvůj ostatně taky zcela ukradený.

@klukodvody : nevím nic o tom, že právo na názor, byť i kritický, bych musel podložit svou vlastní tvorbou, pokud to ovšem tak je, rád se nechám poučit.

@radost : neměj starosti, vrásky se mi zatím vyhýbají hodně širokým obloukem. A pokud jde o tu zlobu, možná si jí tady vychrlila víc než já.
frezia68
@Monty469 : Už ma asi poznáš,že sladké obchádzam,hoci slinky tečú.Ale niekedy nemôžem obísť,pre mňa veľmi chutný koláč a hoci nebudem piecť,rada pochválim a chuťové poháriky uhláholím pohárom vody :-)))
frezia68
@Petrkluc : samozvolený cenzor,ktorému chýba trocha slušnosti,empatie,pokory.Ľahko sa skrýva za Nick,ak sa ani predstaviť nevie.Každý z nás niečo napísal o sebe,neskrývame vek,poznáme sa viac rokov.Bežná úcta k Varecháčom Vám chýba a máte dojem,že kritikou vylepšíte recept? Ste taký odborník?Prečo ste prišli na Varechu?Tu sa varí,pečie a občas je tu aj zábava.Mútiť vodu nie je potrebné.
kapucinka
@Petrkluc (29.4.2017 19:50)

Recept nepridáš, všetko kritizuješ, čo keby si písal pod svojím pravým menom? Kritizoval by si tak potom? Ak dobre píšem, myslím, že ten kocúrik sa volá Monty, tak isto ako používateľ @Monty469. Ak ho pridá na koniec receptu, je to aj preto, že jeho užívateľské meno je práve podľa mena kocúra. Aspoň tak som to pochopila ešte aj pri predošlých receptoch s fotkami kocúrika. Ja proti tomu nič nemám, je to milé spestrenie a samotné jedlo je tiež veľmi zaujímavé.
cesminaz
Velmi zaujímava plnka :-) ale iste vyborna kombinacia,verim ze kolaciky chutili super :-)
1x haji
stanci11
@Monty469 máš ich krásne, juj :) a prvý krát vidím bielka pridať do ešte teplého pudingu, to je riadne zaujímavé...určite si recept uložím a vyskúšam...dalo by sa urobiť aj na slano podľa teba? inak posielam pozdrav, a to ja chlpáčovi, je rozkošný :D

1x haji
arnilka
veľmi chutný recept 5*
@klukodvody , súhlas., zabudol si spomenúť, že tých najlepších odtiaľto vyštvali :-(
spetkasoli
@Monty , ďakujem, krásný receptík, vypadá veli lákavě, chutně, posielam zaslúžených 5*,recept si ukladám, nad kritikou sa povznes, recepty máš výborné, @Klukodvody napísal všetko za mňa, tiež som chcela takto zareagovať na @Petrkluc..ke ď sa niekto špatně vyspí a má blbou náladu ide sa "vyštekať" na varechu a snaží sa kaziť ináč príjemnú atmosféru a pohodu...prajem všetkým príjemný deň;)
1x haji
monty469
@ Frezia68 , @ Kapucinka , @ Cesminaz dakujem vam velmi pekne dievcata ;-)
@ Stanci11 si zlata, vdaka :-) Urcite mozes urobit plnku aj na slano. Pridat nejake bylinky.... Vhlpacovi pozdrav odovzdam ;-)
@ Arnilka dakujem :-)
Vsetkym prajem krasny predlzeny vikend
1x haji
monty469
@Spetkasoli (30.4.2017 08:59)

Dakujem ti velmi pekne. Plne suhlasim s tebou, co sa tyka tych dalsich veci. Mna uz nieco take nedokaze rozhodit, bolo aj horsie v mojich zaciatkoch. Aj napriek tomu rada zavitam na varechu, hoc to uz nie je tak casto, ale aj ja som si tu nasla priatelov s ktorymi som v pravidelnom kontakte , hoc len na dialku, mnohi mi dokazali dat cenne rady, vela noveho som sa tu naucila a mnohi dokazu cloveka podporit a povzbudit. Prave preto tu stale som , zatial to nevzdavam. Obcas padne aj kritika, ale pokial je k veci nemam s tym problem. Clovek sa len pouci. Este raz vdaka a prajem ti krasny vikend
1x haji
zinnajdha
ten samozvaný "cenzor" nie náhodou agent na rozoštvávanie spoločnosti ? Ibaže je zlým agentom, lebo sa mu to nedarí.
Asi by bolo lepšie nereagovať...
Ďalší super recept ukladám.
monty469
@Zinnajdha som uprimne milo prekvapena, kolko ludi chape o com je tato nasa "komunita" :-) Ja na komentare tohto typu nereagujem, ja som tu rada, a nenecham si pokazit tento pocit .. za komentik ti dakujem a prajem krasny den
1x haji
marienka44
Krásne, zaujímave koláčiky, určite vyskúšam aj s inou plnkou. Podobajú sa na tie predpečené z Lidla.
Ta Tvoja plnka nevytečie počas pečenia na plech?
Recept ukladám do KK a ďakujem.
1x regri
mitzy
milá @Monty469 takže sa mi podarili :) aspoň myslím. posielam foto a koláčiky sú úžasné! :) a tá plnka: no parádna. ešte šťastie, že som sa opýtala na ten zlatý klas, lebo by som bola schopná dať tam 200g balenie ;-D nevadí, už zas niečo nové viem. pekný deň :)




aroooo
@Stanci11 (30.4.2017 07:14)

Tuhý sneh sa dáva do horúceho pudingu aj pri príprave plnky obyčajných krémešov, kde po zamiešaní zdvojnásobí objem, plnka je pevná, dobre sa krája. Sú tu také recepty.
aroooo
uložené, ohviezdičkované 5* a idem pozrieť suroviny, možno zajtra....
monty469
@Mitzy (30.4.2017 16:13)

Skvele! Velmi si ma potesila. Vedela som, ze budes spokojna. U nas sa zjedli rychlostou blesku ;-) Dakujem za vyskusanie receptu
monty469
@Aroooo (30.4.2017 16:23)

Dakujem ti velmi pekne. Presne tak, pri plnke do kremesa sa pridava tuhy sneh do horuceho kremu. Kedze v povodnom recepte sa len zltka mali dat do cesta a bielka by ostali, tak som sa rozhodla pouzit ich do plnky a je super. Verim ze ak ich upecies tak budes spokojna ;-)
root
Nááááááááááááááááááááááááááááááááááádhernýýýýýýýýýý kocúúúúúriiik a úúúúúúúúúúúúúúúúžasnééééééééé sedmokráááááskyyy............................................................
1x root
leaela
@Monty469 (30.4.2017 16:30)

Sice po dlhom case,ale predsa,sa chcem ospravedlnit Tebe aj tvojej dcere ci sestre ci neteri(ci kolko vas tu je z vasej rodiny),ze som ta podozrieval zo zamerneho menenia nickov ked si sa zaregistrovala sem na varecha.sk,ale je tu plno roznych cvokov ktori to s radostou robia,tak som bol voci tebe nedovercivy.cas ukazal,ze som sa mylil.tlmoc moju omluvu aj ostatnym dotknutym clenom vasho rodinneho gangu kucharov a pekarov.pekny den prajem
sracz
... ja teda aj toto pečivo, mimochodom tu v AZ som prišiel o svoj ďalší, 10. zub, tak teda "mäkkučké" by mi prišlo práve vhod. Mám rád domácu kuchyňu s mamičkovskou pekárňou a Ty, milá @monty469 si jednou z jej najlepších reprezentantiek! NeváhamE Ti po šiesty raz popriať nádherný weekwnd!
monty469
Pri tomto pecive urcite neprides o ziaden zub ;-) " Keby ši bul bľižej ta by som ci dala okoštovac. No pokeľ by do pošlo do Arizony ta neznam či by zuby vytrimaľi. Ta po šesty raz prešumnu nedzeľu ci prajem i calej tvojej familii
obor123
Ďakujem za recept. Koláčiky boli fakt výborné. Foto nemôžem pridať, lebo nerada fotim aj sa už minuli .
torticka
Monty, neviem po kolky krat sa divam na kolaciky, ale hlavne sa divam na nadherneho kocurika. Vies, ja teraz nemam ani jednu svoju macku. Ale zivim 3 cudzie. Ja som taka maciarka, ako mi mama hovori.
monty469
@Lienka25 (8.5.2017 10:02)

Pečivo vyzerá krásne. Teším sa s tebou. Ďakujem za vyskúšanie receptu :-)
monty469
@Torticka (10.5.2017 20:12)

U nás je stále nejaký kocúr. A susedovie mačky sú tiež prevažne na našom dvore :-)
scooty17
Ahojte, celý víkend som sa tešila na dnešok ked spravím tieto pekne vyzerajúce koláčiky :-) Aj tvaroh sme kúpili, všetko ,a dnes sa mi podarilo ich urobiť. Cesto sa mi zdá veľmi suché - postupovala som podľa vášho receptu (Monty 469) ale zmenila som : nie 1kg hladkej múky-ale som dala 500 gramov špaldovej hladkej a 500 gramov hladkej múky ... a namiesto kryštálového cukru som dala trstinový... Neviem či tieto koláčiky mali byť takéto, ale aspoň som skúsila :-) dakujem za recept :-)
obor123
@Scooty17 (29.5.2017 20:59) ja som ich robila cca pred mesiacom. Rcp.som dodržala a boli fakt mäkké e či by boli mäkkučé aj na druhý deň, neviem, lebo do večera sa minuli .

scooty17
@Obor123 (29.5.2017 21:44)

Dnes zmäkli :) Včera mi pripadalo cesto také suché, ale dnes už sú mäkkučké . Neviem prečo sa mi nedá načítať fotka.. Veľa mi ich vyšlo,a keď som plnku minula, tak som dala lekvár :-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia