Medovníky
Mäkké medovníčky
Autor receptu: helena10
Pre tých, čo majú málo času.
Je to jednoduché pečenie
fajnových a hneď mäkkých
medovníkov - bez vaľkania a
vykrajovania.
Postup
- V miske premiešam suché ingrediencie a do nich pridám všetky tekuté. Cesto vymiešam ručným mixérom s hákmi. Nakoniec som ho trochu ručne „dohladila“ a odkladám na 2 hodiny odležať do chladničky.
- Z odležaného cesta rukami vytvarujem valec (šúľok) a nakrájam na rovnaké časti v počte 26 ks (o hmotnosti 20-22 g). V dlaniach spravím guľky a navrch zatlačím polovicu vlašského orecha. Na niektorých som spravila iba vzor. Každý podľa vlastného vkusu. Ukladám ich na plech vyložený papierom na pečenie.
- Pečiem vo vyhriatej rúre na 175 stupňov 10 minút. Skontrolujem.
- Vychladnuté mäkké medovníčky sme hneď ochutnali a potom odložili...
Podľa potreby si medovníky môžete upiecť z väčšej dávky.