Medovníky

Mäkké medovníčky

Autor receptu: helena10

Pre tých, čo majú málo času. Je to jednoduché pečenie fajnových a hneď mäkkých medovníkov - bez vaľkania a vykrajovania.

10 minút
na 175 °C

Suroviny

Postup

  1. V miske premiešam suché ingrediencie a do nich pridám všetky tekuté. Cesto vymiešam ručným mixérom s hákmi. Nakoniec som ho trochu ručne „dohladila“ a odkladám na 2 hodiny odležať do chladničky.
  2. Z odležaného cesta rukami vytvarujem valec (šúľok) a nakrájam na rovnaké časti v počte 26 ks (o hmotnosti 20-22 g). V dlaniach spravím guľky a navrch zatlačím polovicu vlašského orecha. Na niektorých som spravila iba vzor. Každý podľa vlastného vkusu. Ukladám ich na plech vyložený papierom na pečenie.
  3. Pečiem vo vyhriatej rúre na 175 stupňov 10 minút. Skontrolujem.
  4. Vychladnuté mäkké medovníčky sme hneď ochutnali a potom odložili... Podľa potreby si medovníky môžete upiecť z väčšej dávky.