Maďarský guláš

Maďarský guláš

Autor receptu: ludo123

Maďarský guláš s knedľou.

6
porcií
120 minút
príprava

Postup

  1. Na bravčovej masti do zlatista opražíme nakrájanú cibuľu. Pridáme pliecko krájané na 4-centimentrové kocky. Mäso dusíme až kým sa voda nevyparí. Paradajky sparíme horúcou vodou, ošúpeme, nakrájame a pridáme k mäsu spolu s rascou, gulášovým koreníme a mletou červenou paprikou.
  2. Orestujeme, sem-tam premiešame, kým sa paprika nezačne páliť, pridáme vriacu vodu a pretlak, zakryjeme a dusíme cca 2 hodiny.
  3. Potom pridáme cesnak, lekvár a postrúhané jablko, ktoré zjemní chuť.
  4. Varíme kým sa šťava nezredukuje na hustejšiu masu. Na konci pridáme majoránku, soľ a korenie.
  5. Podávame s parenou knedľou alebo s haluškami, cestovinami, zemiakmi, každý podľa chuti.