Maďarský guláš
Maďarský guláš
Autor receptu: ludo123
Maďarský guláš s knedľou.
6 porcií |
120 minút príprava |
Postup
- Na bravčovej masti do zlatista opražíme nakrájanú cibuľu. Pridáme pliecko krájané na 4-centimentrové kocky. Mäso dusíme až kým sa voda nevyparí.
Paradajky sparíme horúcou vodou, ošúpeme, nakrájame a pridáme k mäsu spolu s rascou, gulášovým koreníme a mletou červenou paprikou.
- Orestujeme, sem-tam premiešame, kým sa paprika nezačne páliť, pridáme vriacu vodu a pretlak, zakryjeme a dusíme cca 2 hodiny.
- Potom pridáme cesnak, lekvár a postrúhané jablko, ktoré zjemní chuť.
- Varíme kým sa šťava nezredukuje na hustejšiu masu. Na konci pridáme majoránku, soľ a korenie.
- Podávame s parenou knedľou alebo s haluškami, cestovinami, zemiakmi, každý podľa chuti.