Vegetariánsky maďarský guláš s Goody Foody Strips videorecept
Vegetariánsky maďarský guláš s Goody Foody Strips a domácou knedľou.
porcie
príprava
tepelná úprava
Foto: goodyfoody
Postup
-
1
Knedle: Z vody, mlieka, cukru a droždia si pripravíme kvások.
- 2
Múku preosejeme, pridáme olej, soľ a nakoniec vykysnutý kvások. Vymiesime, prikryjeme a cesto necháme na teplom mieste kysnúť cca 30 minút. Potom cesto rozdelíme na dve časti a vytvarujeme knedle. Necháme 10 minút podkysnúť, dáme na naolejovaný parák a prikryté paríme 15 minút.
- 3
Medzitým nakrájame cibuľu a zeleninu. Na olivovom oleji orestujeme cibuľu do zlatista. Podlejeme trochou vody, vydusíme na tuk. Toto zopakujeme 3x, aby sa cibuľa rozvarila a zahustila guláš.
- 4
Pridáme mletú červenú papriku a chilli, orestujeme. Pridáme papriku a za občasného miešania necháme zmäknúť. Nakoniec pridáme ešte paradajky a dusíme, kým sa neodparí čo najviac šťavy.
- 5
Na olivovom oleji opečieme Goody Foody Strips/rezance a podávame.
Tiež guláš:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Vidíte že môže 😊 a je úžasný 🤤