Luxusné rybacie fašírky so zemiakovou penou
Jaroslav Cabúk
šéfkuchár hotela Thermia Palace v Piešťanoch a člen Gourmet klubu, 31. decembra 2011
šéfkuchár hotela Thermia Palace v Piešťanoch a člen Gourmet klubu, 31. decembra 2011
Foto: Pravda - Robert Hüttner
10
porcií
porcií
50 minút
príprava
príprava
10 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Lososa sparíme alebo uvaríme 10 minút a necháme vychladnúť.
- 2
Mäso v miske roztlačíme vidličkou, pridáme posekaného údeného lososa, posekaný kôpor, žĺtky, hriankový chlieb namočený v smotane a rozpučený, citrónovú šťavu, korenie a trocha soli. Zľahka vymiešame do kompaktnej hmoty a vytvarujeme menšie fašírky, ktoré klasicky obalíme v trojobale, ale do strúhanky môžeme posekať ešte trochu byliniek.
- 3
Zo zemiakov uvaríme klasické pyré, ktoré zjemníme smotanou, ochutíme pretlačeným cesnakom a pridáme ešte posekané pistácie, ktoré umocnia chrumkavý pocit pri jedení. Fašírky vypražíme dozlata a pred servírovaním pokvapkáme citrónom.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu