Luxusné rybacie fašírky so zemiakovou penou

Jaroslav Cabúk
šéfkuchár hotela Thermia Palace v Piešťanoch a člen Gourmet klubu, 31. decembra 2011
Luxusné rybacie fašírky so zemiakovou penou
Foto: Pravda - Robert Hüttner
10
porcií
50 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

1000 g
200 g
5 ks
3 ks
3 ks
 na vyprážanie
1500 g
 posekané
 trocha




Postup

  1. 1

    Lososa sparíme alebo uvaríme 10 minút a necháme vychladnúť.

  2. 2

    Mäso v miske roztlačíme vidličkou, pridáme posekaného údeného lososa, posekaný kôpor, žĺtky, hriankový chlieb namočený v smotane a rozpučený, citrónovú šťavu, korenie a trocha soli. Zľahka vymiešame do kompaktnej hmoty a vytvarujeme menšie fašírky, ktoré klasicky obalíme v trojobale, ale do strúhanky môžeme posekať ešte trochu byliniek.

  3. 3

    Zo zemiakov uvaríme klasické pyré, ktoré zjemníme smotanou, ochutíme pretlačeným cesnakom a pridáme ešte posekané pistácie, ktoré umocnia chrumkavý pocit pri jedení. Fašírky vypražíme dozlata a pred servírovaním pokvapkáme citrónom.

Diskusia k receptu

alexdidi
Fakt luxusné...pozdáva sa mi tá pistáciová kaša,vyskúšam.....
ethanel
Manzelke sa tento recept paci ale ten cas pripravy nie :)
1idushka
odkedy som ich spravila prvýkrát naša rodina si ich obľúbila a dnes budú opäť na obed (: ďakujem!




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia