Luxusné rybacie fašírky so zemiakovou penou
Autor receptu: redakcia
10 porcií |
50 minút príprava |
10 minút tepelná úprava |
Postup- Lososa sparíme alebo uvaríme 10 minút a necháme vychladnúť.
- Mäso v miske roztlačíme vidličkou, pridáme posekaného údeného lososa, posekaný kôpor, žĺtky, hriankový chlieb namočený v smotane a rozpučený, citrónovú šťavu, korenie a trocha soli. Zľahka vymiešame do kompaktnej hmoty a vytvarujeme menšie fašírky, ktoré klasicky obalíme v trojobale, ale do strúhanky môžeme posekať ešte trochu byliniek.
- Zo zemiakov uvaríme klasické pyré, ktoré zjemníme smotanou, ochutíme pretlačeným cesnakom a pridáme ešte posekané pistácie, ktoré umocnia chrumkavý pocit pri jedení. Fašírky vypražíme dozlata a pred servírovaním pokvapkáme citrónom.
|