Luxusné rybacie fašírky so zemiakovou penou

Autor receptu: redakcia

10
porcií
50 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Lososa sparíme alebo uvaríme 10 minút a necháme vychladnúť.
  2. Mäso v miske roztlačíme vidličkou, pridáme posekaného údeného lososa, posekaný kôpor, žĺtky, hriankový chlieb namočený v smotane a rozpučený, citrónovú šťavu, korenie a trocha soli. Zľahka vymiešame do kompaktnej hmoty a vytvarujeme menšie fašírky, ktoré klasicky obalíme v trojobale, ale do strúhanky môžeme posekať ešte trochu byliniek.
  3. Zo zemiakov uvaríme klasické pyré, ktoré zjemníme smotanou, ochutíme pretlačeným cesnakom a pridáme ešte posekané pistácie, ktoré umocnia chrumkavý pocit pri jedení. Fašírky vypražíme dozlata a pred servírovaním pokvapkáme citrónom.