Losos
Losos Wellington
Autor receptu: sheenastaley
Toto jedlo mi už dlhšie vŕtalo v
hlave a konečne som sa odhodlala
na svoj prvý pokus. Jeho výzor ešte
doladím ale s výsledkom som tak
spokojná, že sa hneď musím
podeliť. Väčšina receptov vyžaduje
špenát, ale s niektorými
ingredienciami som musela
improvizovať a podľa mňa to
dopadlo ešte lepšie.:)
3 porcie |
30 minút príprava |
30 minút na 200 °C |
Postup
- Brokolicu, fazuľky a ružičkový kel som rozmixovala na kašičku.
Na panvici som nechala roztopiť maslo a spenila som na ňom cesnak. Pridala som zelenú kašičku a dochutila som zmesou rôznych byliniek. Nechala som prevrieť, pridala tvaroh a rozmiešala. Výsledok mi prišiel riskantne riedky a tak som zahustila trochou polohrubej muky. Nesmie sa roztekať!
- Lososa som umyla a odrezala som z neho kožu. Do plechu som nachystala papier na pečenie a rozbalila som predvaľkané lístkové cesto (netrúfla som si na domáce).
- Lístkove cesto som rozbalila na plech a na stred som položila lososa, ktorého som zo spodu aj z vrchu riadne nakorenila a nasolila. Nakoniec som ho pokvapkala šťavou z limetky.
- Na vrchnú stranu lososa som nahrubo natrela zeleninovú zmes a cesto som pozatvárala okolo. Prebytočné cesto som odrezala ale nechala som kúsok na vytvorenie rybieho chvosta.
- Takto zabalený výtvor som potom otočila naopak - poskladanou časťou cesta dolu.
Do vrchnej časti som nožom narezala mriežku, zaplietla chvost, potrela som vajíčkom a vložila do rúry (200 stupňov, 20-25 minút).
- Do odrezkov z cesta som zabalila zvyšnú zelenú kašičku a vytvorila som male batôžky, ktoré som tiež potrela vajíčkom a piekla spolu s lososom.
Ako prílohu som dala zemiakovo-mrkvovo-batátovú kašu.
Dobrú chuť!