Losos

Losos Wellington

Autor receptu: sheenastaley

Toto jedlo mi už dlhšie vŕtalo v hlave a konečne som sa odhodlala na svoj prvý pokus. Jeho výzor ešte doladím ale s výsledkom som tak spokojná, že sa hneď musím podeliť. Väčšina receptov vyžaduje špenát, ale s niektorými ingredienciami som musela improvizovať a podľa mňa to dopadlo ešte lepšie.:)

3
porcie
30 minút
príprava
30 minút
na 200 °C

Suroviny

Postup

  1. Brokolicu, fazuľky a ružičkový kel som rozmixovala na kašičku. Na panvici som nechala roztopiť maslo a spenila som na ňom cesnak. Pridala som zelenú kašičku a dochutila som zmesou rôznych byliniek. Nechala som prevrieť, pridala tvaroh a rozmiešala. Výsledok mi prišiel riskantne riedky a tak som zahustila trochou polohrubej muky. Nesmie sa roztekať!
  2. Lososa som umyla a odrezala som z neho kožu. Do plechu som nachystala papier na pečenie a rozbalila som predvaľkané lístkové cesto (netrúfla som si na domáce).
  3. Lístkove cesto som rozbalila na plech a na stred som položila lososa, ktorého som zo spodu aj z vrchu riadne nakorenila a nasolila. Nakoniec som ho pokvapkala šťavou z limetky.
  4. Na vrchnú stranu lososa som nahrubo natrela zeleninovú zmes a cesto som pozatvárala okolo. Prebytočné cesto som odrezala ale nechala som kúsok na vytvorenie rybieho chvosta.
  5. Takto zabalený výtvor som potom otočila naopak - poskladanou časťou cesta dolu. Do vrchnej časti som nožom narezala mriežku, zaplietla chvost, potrela som vajíčkom a vložila do rúry (200 stupňov, 20-25 minút).
  6. Do odrezkov z cesta som zabalila zvyšnú zelenú kašičku a vytvorila som male batôžky, ktoré som tiež potrela vajíčkom a piekla spolu s lososom. Ako prílohu som dala zemiakovo-mrkvovo-batátovú kašu. Dobrú chuť!