Losos v chrenovej omáčke (fotorecept)

Autor receptu: babav

Jednoduchy recept ,ktory som nasla v knihe -Kdyz sob se zenou snida- od spisovatelky Haliny Pawlowskej.Kniha aj jedlo boli vyborne!

4
porcie
15 minút
príprava
20-25 minút
na 200 °C

Suroviny

Postup

  1. Potrebujeme:
  2. Cerstvy ocisteny chren nastruhame .
  3. Lososa(pouzila som Atlantic salmon) nakrajame na tenke platky bez koze .
  4. Posolime a okorenime.
  5. Takto pripravenu rybu rozlozime do maslom vymasteneho pekaca.
  6. Zltky vyslahame so smotanou ,primiesame postruhany chren a nasekany petrzlen .Nalevom zalejeme rybu .
  7. Pecieme v rure predhriatej na 200 stupnov C,20-25 minut.
  8. V reze:
  9. Porcia so zemiakovou kasou,ktora je vhodnym doplnkom( chutny je aj s ryzou).