Lososová roláda

Losos so špenátom zapekaný v lístkovom ceste (fotorecept)

Autor receptu: elenas

Toto je proste dobrota. Je to pôvodne recept z Lidla a je veľmi dobrý.

6
porcií
50 minút
príprava
30 minút
na 190 °C

Suroviny

Postup

  1. Pripravíme suroviny. Cesto lístkové som kúpila hotové rozvaľkané chladené. 2 vajcia uvaríme natvrdo. Špenát umyjeme a necháme odkvapkať.
  2. Cesnak pokrájame nadrobno a trochu speníme na masle. Pridáme špenát, osolíme, okoreníme, premiešame a udusíme niekoľko minút do mäkká.
  3. Uvarené vajcia nastrúhame najemno. Špenát necháme odkvapkať od tekutiny. Pridáme vajíčka a všetko spolu premiešame.
  4. Losos umyjeme, očistime z kože, osušíme papierovou utierkou, osolíme a okoreníme.
  5. Lístkové cesto rozbalíme, pripadne trochu rozvaľkáme. Do strednej časti cesta pozdĺžne uložíme polovicu špenátovej zmesi. Na špenát uložíme rybu, ktorú sme nakrájali na rovnaké kúsky. Na lososa natrieme zvyšnú polovicu špenátu. Okraje cesta potrieme rozšľahaným vajíčkom.
  6. Lososa zabalíme do cesta. Vrch cesta potrieme rozšľahaným vajíčkom a prepichneme dierky vidličkou.
  7. Uložíme na plech s papierom na pečenie, pečieme v rozohriatej rúre pri 190 - 200 °C približne 30 minút do zlatista. Hotové vyberieme z rúry a necháme ešte 10 minút odstáť.
  8. Ako prílohu pripravíme šalát. Zobrala som mix listového šalátu. Šalát a rukolu umyjeme, natrháme rukou na menšie kúsky.
  9. Pokvapkáme citrónovou šťavou, olivovým olejom, osolíme, okoreníme a premiešame.
  10. Takto so šalátom sa mi zdá byť úplne postačujúce a netreba k tomu inú prílohu. Môže byť aj akýkoľvek iný zeleninový šalát. Ryba je dosť sýta a šalát ju trochu odľahči.