Losos

Losos so špenátom v lístkovom ceste

Autor receptu: redakcia

20 minút
príprava
20-25 minút
na 190 °C

Suroviny

Postup

  1. Špenátové listy prelejeme vriacou vodou, scedíme, necháme vychladnúť. Jemne ich vyžmýkame a nakrájame na menšie kúsky. Polovicu z nich naukladáme v rovnomernej vrstve na vyvaľkané lístkové cesto.
  2. Z najhrubšej časti filety lososa vyrežeme hranol mäsa široký asi 5 centimetrov, ktorý položíme na špenát, osolíme ho, okoreníme a následne aj zhora obložíme špenátom.
  3. Cesto uzavrieme, potrieme rozšľahaným osoleným vajcom, navrchu urobíme pár priečnych zárezov a ešte popicháme vidličkou. Dáme piecť do vyhriatej rúry pri 190 °C doružova (asi na 20–25 minút).
  4. Tip: Ak chcete vhodné víno k tomuto pokrmu, vyskúšajte slovenské ružové suché alebo polosuché z nového ročníka.