Losos s mušľami a cuketou

Autor receptu: redakcia

4
porcie
20 minút
príprava
30 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Omáčka: Šalotku a cesnak orestujeme na masle, zalejeme mliekom, trochou vody, smotanou, osolíme a okoreníme. Varíme domäkka. Rozmixujeme a precedíme.
  2. Cuketa: Cuketu nakrájame pozdĺžne na tenké plátky asi 1,5 mm. Na mriežkovanej panvici ju opečieme nasucho, aby sa vytvorili mriežky. Potom pridáme tymian, maslo, osolíme a okoreníme.
  3. Mušle: V kastróle s pokrievkou rozpálime olivový olej. Vhodíme mušle, zakryjeme a necháme asi 2 minúty opekať. Pridáme šalotku, víno, soľ, korenie a dusíme ďalšie 3 minúty.´Na záver pridáme pažítku.
  4. Losos: Rybu nakrájame na štyri kúsky a opečieme dozlata na oleji. Osolíme. Dopečieme v rúre asi 6 minút na 180°C. Servírujeme na dlhých cestovinách preliatych omáčkou.