Losos teriyaki
Losos na teriyaki omáčke
Autor receptu: majlus
Žiadalo sa mi menšej zmeny na úpravu lososa a tak Vám ho sem pridávam. Podľa mňa je to rýchla úprava a nezabralo mi to veľa času. Verím že i Vám bude jeho úprava chutiť.
Prajem dobrú chuť.
30 minút príprava |
10 minút na 200 °C |
Postup
- Lososa som zbavila kože a nakrájala.
Pripravila som si omáčku : zmiešala som sójovú omáčku, cukor, víno, ryžový ocot a čili.
- Ked sa rozpustil cukor v omáčke namočila som do omáčky kúsky lososa. Nechala som marinovať cca 15min. Odporúčam nechať aj menej.
- Vytiahla som lososa a jemne osolila... pozor sójova omáčka je slaná a následne som ich
sprudka opiekla. Keďže sós obsahuje cukor pozor na spečenie... aj ten môj losos mal byť menej na panvici ☺
Omáčku v ktorej som marinovala lososa som jemne zredukovala -použijem ju na poliatie lososa. Konzistencia je lesklá a jemne hustá.
Na špenát nebudem dávať recept. Ten môj som urobila ako pastu.
Nakoniec pri podávaní som lososa obliala teriyaki omáčkou /možno to nie úplne originál omáčka ale chutila /
tento postup určite vyskúšam i s iným mäsom. Chutilo nám to. Dobrú chuť!