Losos teriyaki

Losos na teriyaki omáčke

Autor receptu: majlus

Žiadalo sa mi menšej zmeny na úpravu lososa a tak Vám ho sem pridávam. Podľa mňa je to rýchla úprava a nezabralo mi to veľa času. Verím že i Vám bude jeho úprava chutiť. Prajem dobrú chuť.

30 minút
príprava
10 minút
na 200 °C

Postup

  1. Lososa som zbavila kože a nakrájala. Pripravila som si omáčku : zmiešala som sójovú omáčku, cukor, víno, ryžový ocot a čili.
  2. Ked sa rozpustil cukor v omáčke namočila som do omáčky kúsky lososa. Nechala som marinovať cca 15min. Odporúčam nechať aj menej.
  3. Vytiahla som lososa a jemne osolila... pozor sójova omáčka je slaná a následne som ich sprudka opiekla. Keďže sós obsahuje cukor pozor na spečenie... aj ten môj losos mal byť menej na panvici ☺ Omáčku v ktorej som marinovala lososa som jemne zredukovala -použijem ju na poliatie lososa. Konzistencia je lesklá a jemne hustá. Na špenát nebudem dávať recept. Ten môj som urobila ako pastu. Nakoniec pri podávaní som lososa obliala teriyaki omáčkou /možno to nie úplne originál omáčka ale chutila / tento postup určite vyskúšam i s iným mäsom. Chutilo nám to. Dobrú chuť!