Foto: crenai
Tradičný recept bez úprav.
5
porcií
porcií
30 minút
príprava
príprava
10 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Zemiaky uvaríme v šupke a necháme poriadne vychladnúť.
- 2
Zemiaky ošúpeme, nastrúhame a zmiešame s múkou a so soľou.
- 3
Cesto rozdelíme na 5 častí a vyvaľkáme ich do kruhu na hrúbku približne 3 mm.
- 4
Pečieme ich na horúcej, suchej panvici na veľkom ohni približne minútu z každej strany.
- 5
Lokše podľa chuti natierame kačacou masťou a ukladáme na seba. Ak chceme lokše vláčnejšie, pridáme do cesta 1 KL sódy bikarbóny.
Tiež lokše:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu