Lokša s husacou pečeňou a kapustou

Autor receptu: redakcia

4
porcie
40 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Husací tuk pokrájame na kocky a na miernom ohni vyškvaríme na oškvarky. Scedíme. Do rozpálenej masti hodíme celé husacie pečene a pražíme asi 5 minút. Po upečení osolíme.
  2. Kapustu pokrájame na rezance a dusíme na opraženej cibuli. Pridáme ocot, aby sme zachovali pôvodnú červenú farbu a chrumkavosť. Na záver kapustu zaprášime múkou a podľa potreby dochutíme soľou, cukrom a octom.
  3. Zemiaky uvaríme v šupke, olúpeme a pomelieme na mäsovom mlynčeku. Pridáme múku, soľ a vypracujeme tuhšie cesto. Vyvaľkáme do kruhov a pečieme na horúcej platni. Upečené pomastíme a necháme odležať prikryté tanierom, aby zostali mäkké.