Listové variácie so sviečkovicou

Autor receptu: redakcia

Postup

  1. Šaláty zmiešame osolíme, okoreníme, zalejeme olivovým olejom a pokvapkáme šťavou z citróna. Hovädziu sviečkovú nakrájame na hrubšie steaky a vytvarujeme do tzv. „mignon". Okoreníme čerstvo mletým korením a boky obalíme v tirolskej slanine. Na uchytenie použijeme špáradlo.
  2. Na grile pečieme dve minúty po oboch stranách. Potom ochutíme soľou a dáme piecť do vyhriatej rúry na 180 stupňov asi 12 minút. Na panvici na olivovom oleji osmahneme kuriatka, pridáme cesnak, jarnú cibuľku nakrájanú na 4 cm kúsky a zalejeme balzamicom. Chvíľu orestujeme, aby balzamico stratilo kyslosť.
  3. Toast vykrojíme do tvaru steaku a opečieme na grile do zlatista. Servírujeme šalát na spodok taniera, do stredu toast a naň pripravený steak, ktorý môžeme dozdobiť fritovanými pásikmi mrkvy. Nakoniec šalát zalejeme výpekom a zmesou kuriatok a jarnej cibuľky.