Linguine s krevetami a sušenými paradajkami

Autor receptu: timara

V jednej talianskej reštaurácii v Bratislave som si raz dala tieto úžasné cestoviny. Linguine s krevetami a sušenými paradajkami. Nemám síce originálny recept, ale podľa toho čo som ochutnala, som urobila svoje linguine. A stali sa našimi obľúbenými cestovinami. Tak ak máte chuť na trochu Talianska na tanieri, dúfam, že budú chutiť aj vám.

2
porcie
10 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Do väčšieho množstva osolenej vody dáme variť linguine. Krevety si dobre umyjeme a osušíme. Na panvici rozohrejeme olej s maslom. Krevety osolíme, okoreníme čerstvo namletým korením a orestujeme.
  2. Pridáme nadrobno nakrájaný cesnak (dávam ho neskôr, aby moc nezhnedol a nezhorkol). Chvíľu ešte restujeme a potom zalejeme vývarom a bielym vínom. Niekde som čítala, že krevety sa nemajú tepelne upravovať až príliš dlho, lebo inak zostanú tuhé. Tak si dávam pozor, aby celková úprava kreviet nepresiahla 10-12 minút. Keď sa víno s vývarom zredukuje, pridám nakrájané sušené paradajky.
  3. Potom zlejem cestoviny a pridám ich do panvice ku krevetám. Premiešam. Zredukovaná omáčka cestoviny krásne obalí. A servírujem na nahriaté taniere, aby cestoviny tak rýchlo nevychladli. Posypem parmezánom, nasekanou petržlenovou vňaťou a podávam.