Sušené paradajky v oleji

kimloKimlo, 55 ročný muž, Stará Turá, ale rodený záhorák, predtým Velké Leváre, 10. februára 2010 20:45
Ďalšie jeho recepty »

Sušené paradajky v olejiFoto: kimlo

Sušené paradajky v oleji som si obľúbil v Taliansku, dajú sa použiť na cestoviny, pizzu, alebo len tak, ako príloha k rôznym jedlám...

30 min
príprava

Suroviny

1 kg
5 strúčikov
podľa potreby
podľa potreby, nemusí byť..
podľa potreby
podľa potreby
podľa potreby

Postup prípravy

  1. 1

    Podlhovasté mäsité paradajky nakrojíme po dĺžke tak, aby zostali spojené, poukladáme na plech, nasolíme a sušíme na slnku, v sušičke, alebo v otvorenej rúre až kým nezískajú tzv. "gumennú konzistenciu". Pretlačený cesnak, nakrájanú bazalku, estragón a petržlenovú vňať vymiešame s olivovým olejom, zmes votrieme do každej paradajky, paradajky spojíme do pôvodného tvaru, naložíme do pohárov a zalejeme olivovým olejom. V špajzi alebo chladničke vydržia veľmi dlho, musia byť však úplne ponorené.

  2. 2

    Nadrobno nakrájané paradajky možno v zime používať do talianskych špecialít, na pizzu, cestoviny, a olej, ktorý dostane paradajkovo cesnakovú príchuť možno využiť do polievok, na zápražky...

ohodnoť recept:
Hlasovalo 5 ľudí (4,2 hviezdičiek)
Recept je zaradený do tagov:


TOPlist