Linecké pečivo

Linecké koláčiky s karamelovým krémom

Autor receptu: katarinalucanova

Vynikajúce linecké koláčiky plnené karamelovou plnkou.

40
porcií
30 minút
príprava
12 minút
na 170 °C

Suroviny

Postup

  1. Linecké cesto: Všetky suroviny na cesto zmiesime. Cesto zabalíme do potravinárskej fólie a dáme odležať do chladničky aspoň na 1 hodinu.
  2. Odležané cesto vyvaľkáme a formičkou vykrojíme koláčiky - polovicu s dierkou v strede a druhú polovicu bez dierky. Koláčiky poukladáme na suchý plech a upečieme (12 minút na 170 °C).
  3. Vychladnuté upečené koláčiky s dierkou namáčame v čokoládovej poleve. Ukladáme na mriežku, posypeme sekanými pistáciami a necháme stuhnúť.
  4. Krém: Mäkké maslo vyšľaháme s karamelovým Salkom na hladký krém.
  5. Pomocou cukrárenského vrecka so špičkou nastriekame krém na koláčiky bez dierky a prikryjeme koláčikom namočeným v čokoláde.