Linecké cesto so snehom a orechmi fotorecept
Foto: babkamt
Koláč som piekla v hlbokom plechu s rozmermi 25 x 36 cm.
na 175 °C
Postup
-
1
Do misky si osejeme 300 g hladkej a 300 g polohrubej múky, štipku soli, 250 g práškového cukru a 1 kl sódy bikarbóny. Premiešame, pridáme 2 žĺtky, šťavu z jedného citróna alebo 1 PL jablčného octu. Maslo nakrájame na menšie kúsky. Vymiesime cesto. Rozdelíme ho na dve časti.
-
2
Bielu časť cesta vyvaľkáme na vymastený hlboký plech. Alebo sa použije papier na pečenie.
-
3
Biele cesto natrieme pikantným džemom. Ja som dala džem z čiernych a červených ríbezlí. Dala som celú 3 dcl fľašu.
-
4
Do zvyšného cesta vmiesime 2 PL kakaa. Vyvaľkáme ho a uložíme na biele cesto natreté džemom.
-
5
Z dvoch bielkov a štipky soli vymiešame sneh s 2 PL cukru. Ja som dala aj pár kvapiek octu.
-
6
Sneh natrieme na kakaové cesto. Vrch posypeme sekanými vlašskými orechmi.
-
7
Rúru vyhrejeme na 175 °C. Koláč pečieme 25 - 30 minút.
-
8
A už môžeme koláčik ochutnať.
Mám rada tieto suché koláčiky bez plnky. Vydržia dlhšie ako tie s krémom.
Na prvý pohľad to hnedé vyzerá ako plnka. Je to len kakaom zafarbené biele cesto. Poobede bola polovička plechu fuč:-)
Aj sú:-)