Foto: veganvidya
Opäť z jednej z mojich obľúbených kuchárok... Toto je dávka na bežný (veľký) plech. Zase môžu poslúžiť ako vianočné pečivo.
13 minút
na 200 °C
na 200 °C
Suroviny
250 g |
|
220 g |
|
30 g |
|
120 g |
|
250 g |
|
1 ks (bio) |
|
0,5 ks (bio, bez fosfátov) |
|
0,5 ks (bio) |
|
štipka |
|
Náplň: | |
250 g (mleté nahrubo) |
|
150 g |
|
50 ml |
|
150 ml |
|
|
|
domáci kyslejší na potretie |
|
Postup
-
1
Šťavu z 1 citróna doplníme vodou, aby sme mali 100 ml tekutiny.
- 2
Všetky sypké suroviny zmiešame. Pridáme citrónovú šťavu a rozdrobený rastlinný tuk. Poriadne prepracujeme rukami. Na plechu vymastenom rastlinným tukom rozvaľkáme cesto. Potrieme ho tenko kyslejším džemom a orechovou náplňou. Pečieme pri 200 C asi 13 min. Za tepla rozkrájame na plechu nožom.
- 3
Náplň pripravíme tak, že orechy s cukrom uvaríme vo vode na hustú kašu. Pridáme kokosovú smotanu a doriedime citrónovou šťavou tak, aby sa náplň dobre roztierala. Dobrú chuť!
- 2
Diskusia k receptu