Linecké rezy s orechami (vegan)

veganvidya - fotkaveganvidya, 1. novembra 2013

Opäť z jednej z mojich obľúbených kuchárok... Toto je dávka na bežný (veľký) plech. Zase môžu poslúžiť ako vianočné pečivo.

13 minút
na 200 °C

Suroviny

250 g
220 g
30 g
120 g
250 g
1 ks (bio)
0,5 ks (bio, bez fosfátov)
0,5 ks (bio)
štipka
Náplň:
250 g (mleté nahrubo)
150 g
50 ml
150 ml
 domáci kyslejší na potretie




Postup

  1. 1

    Šťavu z 1 citróna doplníme vodou, aby sme mali 100 ml tekutiny.

  2. 2

    Všetky sypké suroviny zmiešame. Pridáme citrónovú šťavu a rozdrobený rastlinný tuk. Poriadne prepracujeme rukami. Na plechu vymastenom rastlinným tukom rozvaľkáme cesto. Potrieme ho tenko kyslejším džemom a orechovou náplňou. Pečieme pri 200 C asi 13 min. Za tepla rozkrájame na plechu nožom.

    Linecké rezy s orechami (vegan) - obrázok 2
  3. 3

    Náplň pripravíme tak, že orechy s cukrom uvaríme vo vode na hustú kašu. Pridáme kokosovú smotanu a doriedime citrónovou šťavou tak, aby sa náplň dobre roztierala. Dobrú chuť!

    Linecké rezy s orechami (vegan) - obrázok 3

Diskusia k receptu

vegetariankapp
To je úplne ako koláčik zo Strílok. To je od Elišky z tej jej knihy, ktorú už nedostať? Určite bude velmi chutný vyskúšam. Bude mať ešte predvianočnú predpremieru.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia