Linecké rezy so žĺtkovou polevou fotorecept
Foto: olinecka
Linecké koláče sú obľúbené. Tieto rezy si môžete upiecť na blížiace sa sviatky, potešia svojou orechovou chuťou.
príprava
na 170 °C
Suroviny
Linecké cesto: | |
150 g |
|
150 g |
|
200 g |
|
100 g |
|
1/2 bal. |
|
1 ks |
|
Orechová plnka: | |
150 g mleté |
|
250 g (alebo maslo) |
|
200 g |
|
0,5 dcl |
|
7 ks |
|
Žĺtková poleva: | |
250 g |
|
1 bal. |
|
7 ks |
|
Postup
-
1
Linecké cesto: Múku preosejeme do misy, pridáme všetky ďalšie suroviny a vypracujeme hladké cesto, ktoré zabalíme do potravinovej fólie a dáme do chladničky odležať. Cesto preložíme na pomúčenú pracovnú dosku, rozvaľkáme na veľkosť plechu (25x35 cm) a popicháme vidličkou.
-
2
Suroviny na plnku.
-
3
Orechová plnka: Heru alebo maslo s cukor vyšľaháme do penista, pridáme mleté vlašské orechy a rum. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh, ktorý varechou zľahka vmiešame do plnky.
-
4
Orechovú plnku nanesieme na linecké cesto na plechu, uhladíme. Rúru predhrejeme na 170 stupňov a pečieme 45 minút.
-
5
Žĺtková poleva: Žĺtky s práškovým a vanilínovým cukrom vymiešame lyžicou do hladka a nanesieme na horúci upečený koláč, necháme stuhnúť.
- 6
Pred podávaním pokrájame na rezy, kocky... Ozdobíme podľa seba. Dobrú chuť.
Tiež orechový zákusok:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 6
Priam si mi podobnú reakciu vzala z jazyka :)...
Ty vždy niečo zaujímavé vymyslíš :-)) !
Londýnske rezy nemajú navrchu žĺtkovú polevu!
Ani tuk v ořechové hmotě.
Plech 25x35cm toto je úplne postačujúci, pozdravujem.