Foto: abkul
Tieto rezy sú u nás veľmi obľúbené, robím ich pri každej väčšej príležitosti, ako sú napr. veľkonočné sviatky. Mám ich od kamošky a sú Zobraziť celý popisTieto rezy sú u nás veľmi obľúbené, robím ich pri každej väčšej príležitosti, ako sú napr. veľkonočné sviatky. Mám ich od kamošky a sú nielen chutné ale aj trvácne,keď sa pečie väčšie množstvo zákuskov. Tak nech sa páči, vyskúšajte.
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
Cesto: | |
350 g |
|
200 g |
|
100 g |
|
2 ks |
|
1 ks |
|
2 PL |
|
Plnka: | |
250 g |
|
220 g |
|
200 ml |
|
50 g |
|
2 ks |
|
4 ks |
|
Na dokončenie: | |
podľa potreby |
|
podľa potreby |
|
Poleva cukrová: | |
300 g |
|
3 PL |
|
3 PL alebo podľa potreby |
|
Postup
-
1
Všetky ingrediencie na cesto zmiešame, rozdelíme na polovice. Jednu polovicu roztlačíme na omastený plech, druhú dáme do chladničky.
-
2
Cesto na plechu potrieme džemom a pripravíme si plnku.
-
3
Na plnku zmiešame cukor, orechy, zalejeme to teplým mliekom a roztopeným maslom. Zamiešame, pridáme žĺtky a nakoniec pridáme sneh zo 4 bielkov. Plnka je polotekutá a vylejeme ju na džemom natreté cesto.
-
4
Cesto z chladničky vyberieme a najlepšie na silikónovej podložke s pomocou potravinovej fólie vyvaľkáme na veľkosť plechu. Potom opatrne pomocou podložky položíme cesto na plnku. Popicháme vidličkou a upečieme na 180 stupňoch asi 20 min. Vymiešame cukor s citrónovou šťavou a horúcou vodou do hladka a natrieme na upečený múčnik. Ihneď cik cak polejeme čokoládovou polevou a môžeme špáradlom ozdobne čokoládu rozmazať. Je hotovo. Je s tým trochu práce ako so všetkým ale výsledok nám veľmi chutí. Tak nech chutí aj Vám.
patrý tiež medzi ne.Poputuje do Kk.Ďakujem