Jablkové lievance

Lievance z jablkového cesta

Autor receptu: helena10

Niekedy poteší aj sladký obed.

20
porcií

Suroviny

Postup

  1. Jablká ošúpem a nastrúham na väčších očkách. Nechám bokom.
  2. Na cesto hneď v miske vyšľahám celé vajce s cukrami (naše jablká boli kyslejšie) a štipkou soli. Primiešam mlieko, po častiach múku s práškom do pečiva, potom olej a ešte prešľahám. Nakoniec pridám nastrúhané jablká a vymiešam riadne ručne metličkou.
  3. Na lievancovej panvici s olejom vyprážam lievance z obidvoch strán. Vyšlo mi 20 kusov.
  4. Na dochutenie hotových lievancov som použila domáci džem alebo med, jogurt biely, lesné čučoriedky, nastrihaná medovka a mäta. Každý podľa svojej chuti...