Foto: mariaklara
Kysnuté dolky som robila prvý krát, pôvodný recept je od " matavarecha ", ja som si dovolila malú úpravu, ktorá vyhovovala mne a mojej Zobraziť celý popisKysnuté dolky som robila prvý krát, pôvodný recept je od " matavarecha ", ja som si dovolila malú úpravu, ktorá vyhovovala mne a mojej rodine.
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
200 g |
|
100 g |
|
100 g |
|
3-4 PL |
|
1 PL |
|
2 ks |
|
2 ks, - sneh |
|
350 ml |
|
150 ml |
|
štipka |
|
Kvások : | |
3 PL |
|
1 mokka lyžička |
|
1/3 z kocky |
|
Náplň : | |
, ríbezľový |
|
1 ks |
|
250 ml, pochúťková |
|
|
Postup
-
1
Pripravíme si:
-
2
Ako prvý si pripravíme kvások: do teplého mlieka s cukrom rozmrvíme droždie a necháme vykysnúť.
- 3
Mlieko s vodou a cukrom trochu zohrejeme, premiešame, aby sa pustil cukor. V miske spolu zmiešame múku, mlieko s vodou, žĺtky, pridáme kvások.
- 4
A pridáme aj sneh z bielkov a spolu premiešame. Na 1/2 hodiny odložíme, necháme vykysnúť.
- 5
Potom na rozpálenú panvicu dáme trochu oleja a opekáme.
- 6
Z oboch strán do ružova.
- 7
Opečené dolky natrieme lekvárom, smotanu zmiešame s vanil. cukrom a natrieme na lekvár. ( keď som ich spájala lekvárom, ako je na tejto fotke, šmýkali sa pri jedení, preto som potom smotanu dávala na lekvár, ako je pri úvodnej fotke, tak nám to chutilo viac).
- 3
Diskusia k receptu