Citrónový zákusok
Citrónový zákusok

Letný citrónový zákusok videorecept

laylastastykitchen - fotkalaylastastykitchen, 22. júna 2022
12-15 minút
na 180 °C

Suroviny

150 g
150 g
10 g
3 ks
80 ml
70 ml
1 ČL
Plnka:
450 g
100 g
z 1/2 citróna
200 ml
20 g
Poleva:
z 1 citróna
100 g




Postup

  1. 1

    Do misky som rozbila 3 vajcia. Pridala som kryštálový cukor a vanilkový cukor a šľahala som do penista. Potom som pridala olej a vodu a nakoniec múku s práškom do pečiva. Vyšľahala som hladké cesto, ktoré som naliala na plech (30x40 cm) s papierom na pečenie a piekla som vo vyhriatej rúre na 180 °C približne 12-15 minút. Po upečení som nechala úplne vychladnúť.

  2. 2

    Na krém som vyšľahala mascarpone s cukrom a citrónovou šťavou. Zvlášť v miske som vyšľahala smotanu s vanilkovým cukrom. Vyšľahanú šľahačku som postupne vmiešala do mascarpone.

  3. 3

    Upečený a vychladnutý korpus som rozrezala na 3 časti. Na jednu časť som natrela krém a prikryla som druhým plátom. Znovu som natrela krémom a nakoniec som prikryla tretím plátom. Krém som naniesla aj okolo zákusku zvonka. Dala som do chladničky na pol hodinu stuhnúť.

  4. 4

    Medzitým som pripravila polevu. Zmiešala som citrónovú šťavu s práškovým cukrom. Suroviny pri tejto poleve som zadala len tak približne. Ak chcete polevu redšiu, tak dajte menej cukru. Taktiež to záleží od veľkosti citróna. Ak bude poleva príliš riedka, tak ešte pridajte cukor. Zvoľte si podľa vlastnej chuti. Keď aj bez polevy :-)

Diskusia k receptu

haji
Pěkný receptík, že jsou rezy osvěžující, nepochybuji. S radostí bych ochutnala testovací vzoreček hmm Jsi šikulka!




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia