Lekvár zo žltého melóna s likérom zo žltého melóna a vanilkou fotorecept
Recept z červeného melónu som pridala, teraz pridávam recept na lekvár zo žltého melónu s likérom zo žltého melónu a vanilkou
porcie
príprava
na 160 °C
Postup
- 
                                                    1
                                                    
Mala som dva melóny, jeden s oranžovým stredom a druhý so zeleným.
                                                     - 
                                                    2
                                                    
Pokrájala som ich na mesiačiky a ošúpala.
                                                     - 
                                                    3
                                                    
Nakrájala na malé kocky.
                                                     - 
                                                    4
                                                    
Zasypala cukrom a nechala som 24 hod presladzovať.
                                                     - 
                                                    5
                                                    
Druhý deň som ho dala do rajnice a začala variť. Spočiatku sa tvorí pena, teba dávať pozor, aby nevykypel. Po 45 min varenia som pridala šťavu z citróna a nastrúhala do neho aj kôru a nechala prejsť varom. Potom som lekvár rozmixovala, pridala som vanilkový cukor a opäť nechala prejsť varom.
                                                     - 
                                                    6
                                                    
Keď začal lekvár hustnúť, urobila som skúšku na tanieriku. Keď lekvár nestekal, stiahla som plyn na celkom slabo, pridala som likér...
                                                     - 
                                                    7
                                                    
...a začala som ho plniť do čistých fliaš a hneď zatvorila a obrátila hore dnom.
                                                     - 
                                                    8
                                                    
Po 10 min som som obrátila späť a nechala celkom vychladnúť a môže do špajze na policu. Má prekrásnu medovú farbu.
                                                     - 
                                                    9
                                                    
Prajem vám dobrú chuť
                                                     

                                                    
                                                    
                                                    
                                                    
                                                    
                                                    
                                                    
                                                    
                                                    




                                                        
                                                    
 


Diskusia k receptu