Lekvár z červeného melóna fotorecept
Foto: izabella929
Kúpila som si červený melón a keď som ho otvorila, bol sypký, možno prezretý, neviem, tak som ho použila na lekvár.
porcií
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Červený melón som otvorila a keďže bol sypký, vydlabala som obsah a dala do misy.
-
2
Zasypala som ho cukrom a miešala, kým sa celkom nerozpustil. Potom som malou lyžičkou vybrala semienka.
-
3
Melón som dala do hrnca a varil 70 minút, pretože sa musela odpariť značná časť tekutiny. Keď začal lekvár hustnúť, pridala som citrónovú šťavu a vanilkový cukor, nechala prejsť varom...
-
4
...a urobila skúšku na tanieriku.
-
5
Plnila som do čistých fliaš, zatvorila a obrátila ihneď hore dnom.
-
6
Po 10 minútach som obrátila fľaše a lekvár som nechala vychladnúť. Nakoniec putoval do komôrky.
-
7
Lekvár má krásnu červenú farbu. Prajem vám dobrú chuť.
Diskusia k receptu