Lečo

Lečo s paprikovou klobásou

Autor receptu: redakcia

4
porcie
10 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Cherry paradajky rozpolíme, papriky zbavíme jadrovníkov a nakrájame na kocky. Ošúpaný cesnak a cibuľu nakrájame najemno. Klobásu nakrájame na kolieska. Petržlenovú vňať nasekáme nahrubo.
  2. Vo veľkej panvici rozohrejeme olej, restujeme na ňom papriku s cibuľou a cesnakom, pridáme kolieska klobásy, mletú papriku, rascu, osolíme, okoreníme, podlejeme trochou vody a necháme ju vyvariť. Potom pridáme paradajky a krátko podusíme.
  3. Nakoniec do leča rozklepneme vajcia, pridáme celé čili papričky, zakryjeme pokrievkou a necháme uvariť volské oká. Lečo nakoniec posypeme nasekanou petržlenovou vňaťou, dochutíme soľou, čiernym korením a podávame s čerstvým chlebom.