Lečo
Lečo s paprikovou klobásou
Autor receptu: redakcia
4 porcie |
10 minút príprava |
15 minút tepelná úprava |
Postup- Cherry paradajky rozpolíme, papriky zbavíme jadrovníkov a nakrájame na kocky. Ošúpaný cesnak a cibuľu nakrájame najemno. Klobásu nakrájame na kolieska. Petržlenovú vňať nasekáme nahrubo.
- Vo veľkej panvici rozohrejeme olej, restujeme na ňom papriku s cibuľou a cesnakom, pridáme kolieska klobásy, mletú
papriku, rascu, osolíme, okoreníme, podlejeme trochou vody a necháme ju vyvariť. Potom pridáme paradajky a krátko podusíme.
- Nakoniec do leča rozklepneme vajcia, pridáme celé čili papričky, zakryjeme pokrievkou a necháme uvariť volské oká. Lečo nakoniec posypeme nasekanou petržlenovou vňaťou, dochutíme soľou, čiernym korením a podávame s čerstvým chlebom.
|