Zemiakové placky
Latkes
Autor receptu: jewishfood
Nie je Chanuka bez latkesiek. Je to taká klasika.* Ide o zemiakové placky, ktoré niektoré rodiny pripravujú na sladko. U nás doma
sa jedia jednoznačne na slano, preto som aj v recepte použila cesnak, cibuľu, korenie, soľ a majoránku.
20 porcií |
20 minút príprava |
5 minút na 180 °C |
Postup
- Očistené zemiaky nastrúhame na jemnejšom strúhadle.
- Pridáme vajce, múku a na drobno nakrájanú cibuľu. Cesnak rozpučíme. Vymiešame a dochutíme soľou, korením, rascou a majoránkou. Korenie môžeme vynechať, alebo použiť aj iné kombinácie podľa chuti.
- Na vyprážanie latkes je vhodné použiť panvicu na lievance. Pred vypražením každého kusu panvicu potrieme olejom. Z uvedenej gramáže surovín dostaneme asi 15-20 kusov placiek veľkosti lievanca.