Zemiakové placky

Latkes

Autor receptu: jewishfood

Nie je Chanuka bez latkesiek. Je to taká klasika.* Ide o zemiakové placky, ktoré niektoré rodiny pripravujú na sladko. U nás doma sa jedia jednoznačne na slano, preto som aj v recepte použila cesnak, cibuľu, korenie, soľ a majoránku.

20
porcií
20 minút
príprava
5 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Očistené zemiaky nastrúhame na jemnejšom strúhadle.
  2. Pridáme vajce, múku a na drobno nakrájanú cibuľu. Cesnak rozpučíme. Vymiešame a dochutíme soľou, korením, rascou a majoránkou. Korenie môžeme vynechať, alebo použiť aj iné kombinácie podľa chuti.
  3. Na vyprážanie latkes je vhodné použiť panvicu na lievance. Pred vypražením každého kusu panvicu potrieme olejom. Z uvedenej gramáže surovín dostaneme asi 15-20 kusov placiek veľkosti lievanca.