Lasagne s mletým mäsom a zeleninou
Autor receptu: alicka80
Toto je špecialitka môjho mužíčka a nevarila som to ja. On ich robí na veľa spôsobov, dokonca mne osobitne bezlepkové. Je tu teraz dosť receptov na lasagne, takže tento pridávam pre ďalšiu inšpiráciu.
8 porcií |
60 minút príprava |
40 minút na 180 °C |
Postup
- Mäso si podusíme na cibuľke, pridáme pretlačený cesnak, soľ, korenie. Keď je mäso takmer hotové, pridáme paradajkovú drť a mrazenú zeleninu (hrášok, mrkva, kukurica). Keď je zelenina takmer mäkká, môžeme pridať trošku cukru. Uviedla som 1-2 lyžice, ale to záleží od vás. Je to kvôli tomu, že mne sa niektorá paradajková drť zdá kyslá.
- Urobíme si bešamelovú omáčku. Na masle opražíme múku, prilejeme smotanu na varenie a doplníme to mliekom.Ochutíme, dosolíme. Pridáme nastrúhaný syr podľa chuti do hotovej omáčky. Ešte si necháme nastrúhaný syr aj na posypanie.
- My plátky lasagní neobvárame. Do zapekacej misy dáme naspodok vrstvu bešamelovej omáčky, na ňu plátky lasagní, na ne vrstvu mäsovej omáčky, na ňu vrstvu syra a znovu lasagne, bešamel, lasagne, mäsová omáčka......až to zakončíme tak, aby bola posledná vrstva lasagní prekrytá omáčkou (ktorá vám vychádza), a ešte posypeme syrom.
Pečieme v rúre cca 40 minút.
- Robili sme v dvoch zapekacích nádobách, keďže jedna verzia bola z bezlepkových plátov. Neplánovala som sem tento recept dávať, takže som nefotila. Ale nabudúce budú iné, tak dám celý postup. :-)