Langoše zo zemiakového cesta

Autor receptu: marianna76

Tento recept mám z webu - záhradkárskej stránke... Nie sú chrumkavé, takže neškriabu v ústach...

6
porcií
90 minút
príprava
3 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Zemiaky mám uvarené v šupke - na jemno nakrájané. pripravíme kvások: do hrnčeka dáme kvasnice, pridáme cukor, prilejeme vlažné mlieko
  2. do misy dám múku, soľ, nastrúhané zemiaky
  3. Jemne zmiešame múku so zemiakmi, prilejeme kvások a aj vlažnú vodu.
  4. Pekne vymiešame cesto, nemusela som už nič pridávať, ani múku, ani vody.... Prikryla som utierkou a na teplom mieste som nechala vykysnúť.
  5. takto vyzeralo pekne vykysnuté cesto po hodine
  6. Cesto som preložila na pomúčenú dosku, prehnietla a keďže som mala mať kúsky cesta veľké asi ako dlaň, upravila som cesto na hrubší válok, odkrajovala kolieska a tvarovala malé bochníčky.
  7. Mne vyšlo 15 kusov, nechcela som ich mať moc veľké. Ešte tieto som prikryla utierkou a nechala 15 minút kysnúť.
  8. Dáme si rozpáliť olej, každý bochníček od stredu jemne povyťahujeme, nevyťahovala som ich moc na tenko, môžeme aj pomúčiť, podľa potreby.
  9. Oprážame z oboch strán. Ja som langoše vyťahovala, tak do obdĺžnika, aby sa mi mestili do vyššej panvice.
  10. Nechala som ich pdkvapkať od oleja, tak, že som prekladala medzi ne kuch. servítky z tesca, tie sa mi zdajú dobré - pevné a jemné.
  11. Hotové môžme podávať aj s kečupom, cesnakom a strúh.syrom, alebo aj so slivkovým lekvarom, len škoda, ten sme zrovna nemali....
  12. Mňam.... dobrú chuť....