Langoše

Langoše s pastrami

Autor receptu: redakcia

6
porcií
40-60 minút
na 140 °C

Postup

  1. V 100 ml vlažného mlieka rozmiešame kryštálový cukor, droždie a 2 PL múky. Kvások necháme nakysnúť. Do múky pridáme kyslú smotanu, vajce, soľ, zvyšné mlieko a kvások. Vypracujeme vláčne cesto, ktoré necháme necelú hodinu kysnúť.
  2. Z vykysnutého cesta urobíme bochníky, ktoré stlačíme a roztiahneme do tvaru langoša. Vypražíme z obidvoch strán na horúcom oleji.
  3. Pastrami: Roštenku očistíme, okoreníme, potrieme jemne horčicou a olejom. Opečieme na rozpálenej panvici zo všetkých strán. Preložíme do rúry vyhriatej na 140 stupňov a pečieme asi 40–60 minút podľa hrúbky mäsa. Ak máme teplomer na mäso, to by malo mať v strede 54 stupňov. Upečené mäso necháme vychladnúť a nakrájame na tenké plátky.
  4. Majonézu ochutíme kečupom a hrubozrnnou horčicou. Potrieme ňou hotový langoš, poukladáme naň plátky mäsa a dozdobíme zeleninou.