Langoše
Langoše s pastrami
Autor receptu: redakcia
6 porcií |
40-60 minút na 140 °C |
Postup- V 100 ml vlažného mlieka rozmiešame
kryštálový cukor, droždie a 2 PL múky.
Kvások necháme nakysnúť. Do múky
pridáme kyslú smotanu, vajce, soľ, zvyšné mlieko a kvások. Vypracujeme vláčne cesto, ktoré necháme necelú hodinu
kysnúť.
- Z vykysnutého cesta urobíme bochníky, ktoré stlačíme a roztiahneme do tvaru langoša. Vypražíme z obidvoch
strán na horúcom oleji.
- Pastrami: Roštenku očistíme, okoreníme, potrieme jemne horčicou a olejom. Opečieme na rozpálenej panvici zo všetkých strán. Preložíme do rúry vyhriatej na 140 stupňov a pečieme asi 40–60
minút podľa hrúbky mäsa. Ak máme teplomer na mäso, to by malo mať v strede 54 stupňov. Upečené mäso necháme vychladnúť
a nakrájame na tenké plátky.
- Majonézu ochutíme kečupom a hrubozrnnou horčicou. Potrieme ňou hotový langoš, poukladáme naň plátky mäsa
a dozdobíme zeleninou.
|