Tuniakový šalát
Tuniakový šalát

Lahodný šalát s tuniakom, vajíčkom a kôprovým dresingom

siuuu - fotkasiuuu, 30. októbra 2019
Lahodný šalát s tuniakom, vajíčkom a kôprovým dresingom
Foto: siuuu

Šalát vie asi pripraviť každý, takže skôr iba tip na rýchlu, chutnú a zdravú večeru či ľahký obed. My sme mäsoví, ale na tejto kombinácii sme si mimoriadne pochutili.

2
porcie
20 minút
príprava

Suroviny

2-3 hrste (podľa chuti)
3 ks (na tvrdo uvarené)
200 g (kúsky, nie drť)
podľa chuti
podľa chuti
150 - 200 g hustý, neochutený
1-2 PL
1-2 strúčiky
podľa chuti (čerstvý alebo mrazený, posekaný)
 nasucho opečený
podľa chuti
  (voliteľné)

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Šalát umyjeme, osušíme a rozdelíme do misiek, pridáme na štvrtiny pokrájané paradajky, jemne osolíme a premiešame. Uvarené vajíčka očistíme. Na jednu porciu som dala 1 vajíčko prekrojené na polovicu a polovicu posekaného nadrobno.

  2. 2

    Na šalát rozložíme kúsky tuniaka, polovice vajíčok, posypeme posekanými vajíčkami a olivami, a nakoniec pokvapkáme dresingom, ktorý sme pripravili zmiešaním jogurtu (ja mám najradšej Bio jogurt od Milko), majonézy, pretlačeného cesnaku, posekaného kôpru, soli a korenia. Podávame s nasucho opečeným toastovým chlebíkom, alebo iba samotný.

Diskusia k receptu

Jeden komentár k receptu

Pridaj komentár k receptu: