Kuracie prsia so zeleninou
Kuracie prsia so zeleninou

Kuracie prsia so zeleninou z parného hrnca

v3rca - fotkav3rca, 5. marca 2019
Kuracie prsia so zeleninou z parného hrnca
Foto: v3rca

Určite odporúčam investovať do parného hrnca. Mäsko sa rozpadá na jazyku, zelenina super chrumkavá. Tie vône a farby sú neskutočné.

2-3
porcie
10 minút
príprava
40 minút
tepelná úprava

Suroviny

3 ks
2 ks
1 ks
1/4 ks
1 ks menšia

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Mäsko umyjeme, nakrájame na plátky a naukladáme do prvej parnej misky. Ja som si ho mierne osolila a okorenila čiernym mletým korením.

  2. 2

    Zeleninku očistíme, umyjeme. Nakrájame na kolieska, polkolieska, kocky (ako len chcete). Karfiol a brokolicu rozdelíme na ružičky.

  3. 3

    Keď už sa mäsko parí 20 minút, tak do druhej misky vložíme zeleninku a dáme robiť k mäsku na ďalších 20 minút. Vypneme a podávame.

Diskusia k receptu

2 komentáre k receptu
Jedla som u brata (trénuje) robil tak isto.Mne to bohvieako nechutilo :-/ A mäso sa ovela rýchlejšie "udusilo" než zelenina kedže prsiam treba fakt len pár minút a tým pádom kým sa zelenina udusí/uparí na druhej a tretej priečke, tak sa prsia dost vysušia.Ja som mu odporučila dat prsia nabudúce celkom na vrchnú priečku a zeleninu dole.To je najmenej že troška šťavy kvapne z mäsa nadol na zeleninu :-) Hlavné je,že kým zelenina bude akurát,tak aj prsia zostanú šťavnaté..
Ale každý si robí podla seba,určite ta nekritizujem :-)

Pridaj komentár k receptu: