Kuracie prsia so zeleninou

Lahodná kuracia panvica s krevetami

Autor receptu: ribana

Kedze mam velmi rada dusenu zeleninku, ktora sa rychlo pripravi, ale nie uplne len tak napoly, aby bola taka svojska, taka mnamka, myslim tym ze kazda z danej zeleniny v panvici nech si zachova vlastnu chuť aj ked sa dusi... Je to nieco na sposob cinskych jedal akurat nedavam ziadnu cestovinu a ani ryzu. Je to oblubene jedlo nasej domacnosti, pretoze je stavnate a velmi chutne, este sa nikdy nepodarilo, aby ostalo aj na veceru.

6
porcií
15 minút
príprava
25 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Na rozohriatu panvicu nalejeme troska oleja, pridame na hrubo pokrajanu cibulu a okorenime a osolime. Po chvilke dusenia (asi 2- 3 min) pridame na hrubo pokrajane sampinony a nechame chvilku podusit, kým huby nezmenia velkost.
  2. Potom pridame pokrajanu jarnu cibulku, kukuricu, kuracie maso pokrajane na rezance, ruzicky brokolice a karfiolu a listy ladoveho salatu. Chvilku (ani nie 10 minut) podusime a podlejeme troskou vody. Pred dokoncenim (asi tak 5 minut) poukladame do panvice na vrch krevety a keď uz bude podusena zelenina tak na polovicu nie úplne tak mozeme odstavit a dochutit omackami. Jedlo je hotove raz dva. Prajem dobru chuť.