Kuracie prsia so zeleninou
Lahodná kuracia panvica s krevetami
Autor receptu: ribana
Kedze mam velmi rada dusenu
zeleninku, ktora sa rychlo
pripravi, ale nie uplne len tak
napoly, aby bola taka svojska,
taka mnamka, myslim tym ze
kazda z danej zeleniny v panvici
nech si zachova vlastnu chuť aj
ked sa dusi... Je to nieco na
sposob cinskych jedal akurat
nedavam ziadnu cestovinu a ani
ryzu. Je to oblubene jedlo nasej
domacnosti, pretoze je stavnate
a velmi chutne, este sa nikdy
nepodarilo, aby ostalo aj na
veceru.
6 porcií |
15 minút príprava |
25 minút tepelná úprava |
Postup
- Na rozohriatu panvicu nalejeme troska oleja, pridame na hrubo pokrajanu cibulu a okorenime a osolime. Po chvilke dusenia
(asi 2- 3 min) pridame na hrubo pokrajane sampinony
a nechame chvilku podusit, kým huby nezmenia velkost.
- Potom pridame pokrajanu jarnu cibulku,
kukuricu, kuracie maso pokrajane na rezance, ruzicky brokolice a karfiolu a listy ladoveho salatu. Chvilku (ani nie 10 minut)
podusime a podlejeme troskou vody. Pred dokoncenim
(asi tak 5 minut) poukladame do panvice na vrch krevety a keď uz bude
podusena zelenina tak na polovicu nie úplne
tak mozeme odstavit a dochutit omackami. Jedlo
je hotove raz dva. Prajem dobru chuť.