Lahodná krémová zeleninovo-šošovicová polievka
Foto: siuuu
Voňavá a jemnučko pikantná. Zahreje telo a vôňou ulahodí nosu.
4-5
porcie
porcie
15 minút
príprava
príprava
35-40 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Suroviny
2 ks |
|
1/2 ks |
|
1 ks malý |
|
1/2 ks |
|
1/4 ks menší |
|
2/3 šálky |
|
3/4 l (prípadne voda) |
|
400 ml |
|
podľa chuti |
|
podľa chuti |
|
podľa chuti |
|
1/2 ČL |
|
2-3 PL |
|
podľa chuti (alebo chilli) |
|
Postup
-
1
Mrkvu, zeler, petržlen, zemiak a bataty očistíme a pokrájame na malé kúsky. Šošovicu prepláchneme a necháme odkvapkať.
- 2
Zeleninu, batat a zemiak orestujeme na oleji, zalejeme vývarom alebo vodou a varíme do polomäkka. V tejto fáze pridáme šošovicu a uvaríme do mäkka. Rozmixujeme, prepasírujeme, vrátime na oheň, pridáme kokosové mlieko a prevaríme.
- 3
Ochutíme soľou, korením, karí, zmesou garam masala, pridáme pár kvapiek tabasca alebo chilli. Premiešame a podávame.
- 4
Ja som podávala z krutónmi, posypané čiernym a bielym sezamom.
Tiež zeleninová polievka:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Ďakujem ... ešte mi tam chýba nejaká živšia farba - zelená alebo červená, ale ponáhľala som sa a nejako som to nedotiahla úplne ;-)