Krémová zeleninová polievka
Krémová zeleninová polievka

Lahodná krémová zeleninovo-šošovicová polievka

siuuu - fotkasiuuu, 3. februára 2020
Lahodná krémová zeleninovo-šošovicová polievka
Foto: siuuu

Voňavá a jemnučko pikantná. Zahreje telo a vôňou ulahodí nosu.

4-5
porcie
15 minút
príprava
35-40 minút
tepelná úprava

Suroviny

2 ks
1/2 ks
1 ks malý
1/2 ks
1/4 ks menší
2/3 šálky
3/4 l (prípadne voda)
400 ml
podľa chuti
podľa chuti
podľa chuti
1/2 ČL
2-3 PL
podľa chuti (alebo chilli)

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Mrkvu, zeler, petržlen, zemiak a bataty očistíme a pokrájame na malé kúsky. Šošovicu prepláchneme a necháme odkvapkať.

  2. 2

    Zeleninu, batat a zemiak orestujeme na oleji, zalejeme vývarom alebo vodou a varíme do polomäkka. V tejto fáze pridáme šošovicu a uvaríme do mäkka. Rozmixujeme, prepasírujeme, vrátime na oheň, pridáme kokosové mlieko a prevaríme.

  3. 3

    Ochutíme soľou, korením, karí, zmesou garam masala, pridáme pár kvapiek tabasca alebo chilli. Premiešame a podávame.

  4. 4

    Ja som podávala z krutónmi, posypané čiernym a bielym sezamom.

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
používateľ nemá avatar
123
parádna polievočka, šošovicovú varím aj so zeleninou alebo druhý variant - zahustím smotanou, ale nenapadlo mi to zmixovať... skúsim, aspoň sa manžel nebude sťažovať na šošovicové šupky...
Jemná polívčička, jemné chuti. Pěkné suroviny, postup i foto!