Cibuľová polievka
Cibuľová polievka

Lahodná francúzska cibuľačka s talianskym pohladením

siuuu - fotkasiuuu, 3. októbra 2019
Lahodná francúzska cibuľačka s talianskym pohladením
Foto: siuuu

Cibuľu nemám rada, ale túto polievočku som si veľmi obľúbila - zahreje najmä počas chladných jesenných a zimných dní. Výbornú chuť jej dodá parmezán, ktorý síce do originál receptu nepatrí, ale dodá jej skvelú neopakovateľnú lahodnú chuť aj vôňu.

4
porcie
5 minút
príprava
20-25 minút
tepelná úprava

Suroviny

2 ks väčšia
1 l (teplý)
1/2 ČL
20 g
1 dl (príp. ružové)
15-20 g (kusový)
podľa chuti
podľa chuti
1 PL
1 ČL
 (alebo chlebík)

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Cibuľu očistíme, prekrojíme na polovicu a nakrájame na tenké pol kolieska. V hrnci rozpustíme na miernom ohni maslo, pridáme cibuľu, cukor a za občasného miešania cibuľu restujeme až pokiaľ cibuľa nemá tmavú hnedú farbu.

  2. 2

    Pridáme víno, pár minút varíme aby sa odparil alkohol z vína, poprášime múkou, premiešame, prilejeme vývar, vložíme kus parmezánu, ochutíme korením a tymianom a varíme 20-25 minút. Nakoniec v prípade potreby dochutíme soľou (vývar je osolený, treba chutnať).

  3. 3

    Na vložku do polievky nasucho opečieme na panvici alebo v rúre kolieska bagetky alebo chleba, navrch dáme postrúhaný syr výraznejšej chuti a zapečieme pod grilom. Vložíme do polievky až pri servírovaní.

Diskusia k receptu

3 komentáre k receptu

Pridaj komentár k receptu: