Mrkvové fašírky

Ľahké mrkvové karbonátky

Autor receptu: mpako

Naša mama nám toto tradičné jedlo varila často. Karbonátky robila z uvarenej a postrúhanej mrkvy vyprážané na bravčovej masti. Dosť sýte pre dorastajúcich chlapcov.* Skúsil som pripraviť nasledujúcu obmenu. Nám, už starším, to chutilo.

4
porcie
40 minút
príprava
25 minút
na 200 °C

Suroviny

Postup

  1. Cibuľu nakrájame na drobno a na oleji opražíme do zlatista. Umytú, oškrabanú surovú mrkvu na jemno postrúhame, pridáme soľ, mleté čierne korenie, majorán, namáčané, dobre vytlačené a rozmrvené rožky, vajce, opraženú cibuľu a prípadne strúhanku na zahustenie.
  2. Z dobre vypracovaného cesta vytvarujeme karbonátky s priemerom do 5 cm, ktoré obalíme v strúhanke. Karbonátky uložíme na papier a pečieme v predhriatej rúre na 200°C do zlatista (asi 25 minút). Pre prípadné vytvorenie svetlohnedej kôrky môžeme na záver použiť vrchný gril.
  3. Podávame so zemiakovým pyré a čerstvým jablkovým kompótom.