Mrkvové fašírky
Ľahké mrkvové karbonátky
Autor receptu: mpako
Naša mama nám toto tradičné jedlo varila často. Karbonátky robila z uvarenej a postrúhanej mrkvy vyprážané na bravčovej masti. Dosť sýte pre dorastajúcich chlapcov.* Skúsil som pripraviť nasledujúcu obmenu. Nám, už starším, to chutilo.
4 porcie |
40 minút príprava |
25 minút na 200 °C |
Postup
- Cibuľu nakrájame na drobno a na oleji opražíme do zlatista. Umytú, oškrabanú surovú mrkvu na jemno postrúhame, pridáme soľ, mleté čierne korenie, majorán, namáčané, dobre vytlačené a rozmrvené rožky, vajce, opraženú cibuľu a prípadne strúhanku na zahustenie.
- Z dobre vypracovaného cesta vytvarujeme karbonátky s priemerom do 5 cm, ktoré obalíme v strúhanke. Karbonátky uložíme na papier a pečieme v predhriatej rúre na 200°C do zlatista (asi 25 minút). Pre prípadné vytvorenie svetlohnedej kôrky môžeme na záver použiť vrchný gril.
- Podávame so zemiakovým pyré a čerstvým jablkovým kompótom.