Mrkvové fašírky fotorecept
Foto: hviera
Prvýkrát to bol taký pokus, mix toho, čo bolo doma. Drahý ohŕňal nosom, čo z toho bude. Potom ochutnal a nevedel sa zastaviť :)
4
porcie
porcie
15 minút
príprava
príprava
10 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Mrkvu nastrúhame najemno. Najlepšie je túto prácu delegovať :) Pripravíme aj ostatné suroviny, na obrázku chýba sezam, zabudla som ho pridať do foto :)
-
2
Mrkvu nechávam aj so šťavou. Všetko vymiešame, necháme cca 15 minút odstáť, aby ovsené vločky trochu zmäkli. Najlepšie sú ovsené vločky jemné, rýchlejšie zmäknú. Ak je potrebné, pridáme ešte jedno vajíčko.
- 3
Formujeme malé fašírky, a pečieme na panvici, do zlata. Otáčame opatrne, majú tendenciu sa rozpadať.
- 4
Vyšlo mi 19 kusov, podávam najčastejšie k prívarku. Dobrú chuť.
- 3
väčšinou používam ghee a teflónovú panvicu. pri konci je už nasucho :)
Děkuji za odpověď, na fotu je vidno - že tam stopa tuku je, ale to je fajn, bo na totálním suchu by se rozpadaly ještě líp. Vyzkouším, bo všechno co v tvojej fašírce je, mám ráda. K tomu zeleninkový salátek, och...!
tak to treba inak nazvat ;) pripadne ako prilohu k masu vyskusat :)