Ríbezľový koláč
Ríbezľový koláč

Kysnutý koláč s tvarohom a čiernymi ríbezľami

valina - fotkavalina, 6. februára 2021
Kysnutý koláč s tvarohom a čiernymi ríbezľami
Foto: valina

Chutný koláč ku káve alebo k čaju.

35
porcií
100 minút
príprava
30 minút
na 200 °C

Suroviny

400 g
200 ml
2 ČL
1 ČL
150 ml
1 kocka
Plnka:
300 ml
1 bal.
2 bal.
250 g
1 ks
3 PL
200 g
Mrvenička:
1 PL
2 PL
100 g
Okrem toho:
1 bal. na posypanie
 na vymastenie plechu

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Do vlažného mlieka primiešame kryštálový cukor, rozdrobené droždie a na teplom mieste necháme vykysnúť kvások. Medzi tým si preosejeme múku, pridáme soľ, olej a vykysnutý kvások. Vypracujeme cesto, ktoré necháme 30 minút kysnúť na teplom mieste. Vykysnuté cesto roztiahneme na plech a necháme ho ešte 10-15 minút kysnúť.

  2. 2

    Plnka: Z mlieka, vanilkového cukru a citrónového pudingu v prášku uvaríme puding, necháme trochu vychladnúť. Pridáme vajíčko, tvaroh a poriadne premiešame.

  3. 3

    Tvarohovú plnku lyžičkou kladieme na cesto. Medzi tieto kopčeky dáme ríbezle premiešané s cukrom.

  4. 4

    Z masla, kryštálového cukru a krupice si pripravíme mrveničku, ktorou koláč posypeme. Nakoniec ešte posypeme škoricovým cukrom. Pečieme pri teplote 200 °C 30 min.

Diskusia k receptu

evanaaa
Na takomto koláči by som si asi viac pochutila, ako na nejakom krémovom reze, a aj plnka sa mi zdá byť taká nezvyčajná, rada by som ochutnala.
haji
Také bych s radostí ochutnala, kysnuté koláče s ovocem a posýpkou jsou moje slabost. Pěkný receptík.
valina
skúste ho upiecť a do cesta nedávajte vajíčko potom je cesto ako pavučinka doporučujem a ďakujem za pochvalu