Kysnutý koláč s tvarohom a čiernymi ríbezľami
Foto: valina
Chutný koláč ku káve alebo k čaju.
porcií
príprava
na 200 °C
Suroviny
400 g |
|
200 ml |
|
2 ČL |
|
1 ČL |
|
150 ml |
|
1 kocka |
|
Plnka: | |
300 ml |
|
1 bal. |
|
2 bal. |
|
250 g |
|
1 ks |
|
3 PL |
|
200 g |
|
Mrvenička: | |
1 PL |
|
2 PL |
|
100 g |
|
Okrem toho: | |
1 bal. na posypanie |
|
na vymastenie plechu |
|
Postup
-
1
Do vlažného mlieka primiešame kryštálový cukor, rozdrobené droždie a na teplom mieste necháme vykysnúť kvások. Medzi tým si preosejeme múku, pridáme soľ, olej a vykysnutý kvások. Vypracujeme cesto, ktoré necháme 30 minút kysnúť na teplom mieste. Vykysnuté cesto roztiahneme na plech a necháme ho ešte 10-15 minút kysnúť.
- 2
Plnka: Z mlieka, vanilkového cukru a citrónového pudingu v prášku uvaríme puding, necháme trochu vychladnúť. Pridáme vajíčko, tvaroh a poriadne premiešame.
- 3
Tvarohovú plnku lyžičkou kladieme na cesto. Medzi tieto kopčeky dáme ríbezle premiešané s cukrom.
- 4
Z masla, kryštálového cukru a krupice si pripravíme mrveničku, ktorou koláč posypeme. Nakoniec ešte posypeme škoricovým cukrom. Pečieme pri teplote 200 °C 30 min.
Tiež ríbezľový koláč:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu