Kysnutý koláč s tvarohom a čiernymi ríbezľami
Chutný koláč ku káve alebo k čaju.
porcií
príprava
na 200 °C
Suroviny
| 400 g |
|
| 200 ml |
|
| 2 ČL |
|
| 1 ČL |
|
| 150 ml |
|
| 1 kocka |
|
| Plnka: | |
| 300 ml |
|
| 1 bal. |
|
| 2 bal. |
|
| 250 g |
|
| 1 ks |
|
| 3 PL |
|
| 200 g |
|
| Mrvenička: | |
| 1 PL |
|
| 2 PL |
|
| 100 g |
|
| Okrem toho: | |
| 1 bal. na posypanie |
|
| na vymastenie plechu |
|
Postup
-
1
Do vlažného mlieka primiešame kryštálový cukor, rozdrobené droždie a na teplom mieste necháme vykysnúť kvások. Medzi tým si preosejeme múku, pridáme soľ, olej a vykysnutý kvások. Vypracujeme cesto, ktoré necháme 30 minút kysnúť na teplom mieste. Vykysnuté cesto roztiahneme na plech a necháme ho ešte 10-15 minút kysnúť.
- 2
Plnka: Z mlieka, vanilkového cukru a citrónového pudingu v prášku uvaríme puding, necháme trochu vychladnúť. Pridáme vajíčko, tvaroh a poriadne premiešame.
- 3
Tvarohovú plnku lyžičkou kladieme na cesto. Medzi tieto kopčeky dáme ríbezle premiešané s cukrom.
- 4
Z masla, kryštálového cukru a krupice si pripravíme mrveničku, ktorou koláč posypeme. Nakoniec ešte posypeme škoricovým cukrom. Pečieme pri teplote 200 °C 30 min.
Tiež ríbezľový koláč:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2









Diskusia k receptu