Kysnutý bryndzovník s jarnou cibuľkou
Foto: nocka
Fantastický bryndzový koláč s jarnou cibuľkou.
10
porcií
porcií
20 minút
príprava
príprava
20 minút
na 180 °C
na 180 °C
Suroviny
Kvások: | |
40 g |
|
1 dl |
|
Cesto: | |
500 g |
|
20 g |
|
2 ks |
|
70 g |
|
4 dl |
|
Zmes na poliatie: | |
500 g |
|
300 g |
|
200 g |
|
na vymastenie plechu |
|
Postup
-
1
Z 1dl teplého mlieka a droždia si pripravíme kvások. Po vykysnutí kvások zmiešame s múkou, soľou, vajciami, olejom a mliekom. Vypracujeme vláčne cesto, ktoré necháme dobre vykysnúť. Vykysnuté cesto rukami roztiahneme na plech vymastený bravčovou masťou a ešte ho necháme trochu podkysnúť.
- 2
Bryndzu vymiešame s kyslou smotanou, do zmesi prisypeme najemno najkrájanu cibuľku aj s vňaťou. Pripravenú zmes vylejeme a rozotrieme na vykysnuté cesto.
- 3
Bryndzovník vložíme do rúry predhriatej na 180 stupňov a pečieme približne 20 min. Podávame s kyslou smotanou. Dozdobíme jarnou cibuľkou, jogurtom, alebo kyslou smotanou.
Tiež bryndzový koláč:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu