Scískance podľa babky Paulíny fotorecept
Foto: arachnea
Tento starodávny recept som odpozorovala od mojej babky Paulíny. V okolí Nižnej, Veľkých Kostolian a blízkych dedín je veľmi známy a obľúbený.
porcie
príprava
na 250 °C
Postup
-
1
Najlepšie v predchádzajúci večer si uvaríme zemiaky v šupke. Keď vychladnú, tak ich očistíme.
-
2
Na jemnom strúhadle nastrúhame.
-
3
Pridáme soľ, nebojme sa, že ich presolíme, zemiaky znesú. Ďalej pridáme hladkú múku podľa potreby a zmiesime spolu na cesto, ako na lokše.
-
4
Rozgúľame na válec a rozdelíme na rovnako veľké kúsky.
-
5
Rozgúľame ako na lokše. Omastíme, posolíme....
-
6
... a zvinieme. Ukladáme na vymastený plech.
-
7
Na plechu scískance znovu omastíme, posolíme a môžeme jemne posypať rascou. V riadne zohriatej rúre ich pečieme do zlatista.
-
8
A tu sú :-) Prajem dobrú chuť!
Oboje boli fantastické :-)
5* je tam, zasluzis si ich, paci sa mi, ked tu najdem starodavne recepty nasich babiciek
Som dojatá z Tvojho krásneho komentáru.
Verím, že sa scískance vydaria, prajem všetko dobré :-)
Milá Martuška, som veľmi rada, že recept padne vhod a ďakujem Tebe aj všetkým varechárom za more hviezdičiek :-)
Ahoj, Toshiba :-)
Aj u nás sa im niekedy hovorí tašky. Asi si aj Ty z okolia Trnavy :-)
dakujem, urcitě dam vediet, uz teraz sa na ne moc tesim, prajem krasny pohodovy dnik, na nas v Pardubicich sa usmieva slniecko;)
tu je niečo podobné:
varecha.pravda.sk/recepty/celkom-obycajne-prekladane-zemi...
Odskúšané a overené časom,
Jednoduchá príprava, ale ingrediencie spolu vykúzlia úžasnú a neopakovateľnú chuť !
Vďaka.