Slané zemiakové pečivo
Slané zemiakové pečivo

Scískance podľa babky Paulíny fotorecept

arachnea - fotkaarachnea, 2. mája 2017
Scískance podľa babky Paulíny (fotorecept)
Foto: arachnea

Tento starodávny recept som odpozorovala od mojej babky Paulíny. V okolí Nižnej, Veľkých Kostolian a blízkych dedín je veľmi známy a obľúbený.

4
porcie
120 minút
príprava
30 minút
na 250 °C

Suroviny

1-2 kg
podľa potreby
primerane
1 hrnček (alebo olej)

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Najlepšie v predchádzajúci večer si uvaríme zemiaky v šupke. Keď vychladnú, tak ich očistíme.

    Scískance podľa babky Paulíny (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Na jemnom strúhadle nastrúhame.

    Scískance podľa babky Paulíny (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Pridáme soľ, nebojme sa, že ich presolíme, zemiaky znesú. Ďalej pridáme hladkú múku podľa potreby a zmiesime spolu na cesto, ako na lokše.

    Scískance podľa babky Paulíny (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Rozgúľame na válec a rozdelíme na rovnako veľké kúsky.

    Scískance podľa babky Paulíny (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Rozgúľame ako na lokše. Omastíme, posolíme....

    Scískance podľa babky Paulíny (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    ... a zvinieme. Ukladáme na vymastený plech.

    Scískance podľa babky Paulíny (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Na plechu scískance znovu omastíme, posolíme a môžeme jemne posypať rascou. V riadne zohriatej rúre ich pečieme do zlatista.

    Scískance podľa babky Paulíny (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    A tu sú :-) Prajem dobrú chuť!

    Scískance podľa babky Paulíny (fotorecept) - obrázok 8

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
Takéto niečo mi ponúkli tuším v Budmericiach a s cesnakom aj v Bratislave.
Oboje boli fantastické :-)