Zemiakové pečivo
Kysnuté pagáče so zemiakovou plnkou (fotorecept)
Autor receptu: luwinka
Náš dnešný obed.
9 porcií |
35 minút na 200 °C |
Postup- Ako prvé si urobíme kvások. Droždie rozmrvíme v hrnčeku. Pridáme 1 čajovú lyžičku kryštálového cukru a medzi prsty múky. Zalejeme 0,5 dl mlieka. Necháme nakysnúť kvások. Do misy dáme múku, soľ, olej, žĺtok, kvások a zvyšné mlieko spolu s vodou a vypracujeme cesto, ktoré zakryjeme utierkou a necháme ho nakysnúť 35 - 40 minút.
- Pokiaľ kysne cesto si pripravíme plnku. Zemiaky uvaríme v osolenej vode. Potom ich scedíme. Ešte horúce ich roztlačíme vidličkou, pridáme trochu oleja, mleté čierne korenie, majorán, nastrúhaný cesnak a nadrobno pokrájaný pór.
- Cesto máme vykysnuté.
- Na pomúčenej doske z neho povykrajujeme kúsky a na každý jeden dáme zemiakovú plnku.
- Vytvarujeme do tvaru buchty.
- Otočíme a vyťapkáme po vrchu v dlaniach na placičky.
- Vidličkou ich po vrchu popicháme a potrieme olejom. Pečieme v rozohriatej rúre na 200 stupňov 35 minút.
- Upečené potrieme olejom.
- Hotové uložíme do misy.
- V reze.
- Chutili s mliekom. Najlepšie sú teplé.
|