Kysnuté osie hniezda fotorecept
Každý má svoj obľúbený recept, no tento je môj. Odkedy som naň narazila, robím ho už nejakých tých pár rokov. Najviac sú u nás Zobraziť celý popisKaždý má svoj obľúbený recept, no tento je môj. Odkedy som naň narazila, robím ho už nejakých tých pár rokov. Najviac sú u nás obľúbené škoricové hniezda, ale v recepte je aj postup na kakaovú náplň.
porcií
príprava
na 200 °C
Suroviny
700 g |
|
500 ml |
|
1 kocka |
|
100 g |
|
100 g (alebo Hera) |
|
|
|
Škoricová plnka: | |
50 g (alebo Hera) |
|
2 PL |
|
1 KL |
|
1 ks |
|
Kakaová plnka: | |
50 g (alebo Hera) |
|
2 PL |
|
1 PL |
|
Na potretie: | |
100 ml teplé |
|
1 PL |
|
Postup
-
1
Ako prvé si z droždia, trochy teplého mlieka, cukru a štipky soli urobíme kvások, ktorý pridáme do múky s cukrom.
- 2
Potom prilejeme zvyšné mlieko s rozpusteným maslom. Vypracované cesto poprášime múkou, prikryjeme utierkou a necháme nakysnúť.
- 3
Zatiaľ si pripravíme plnky (je na nás, ktorú z plniek si vyberieme, no ja robím polovicu škoricových a polovicu kakaových). Na plnky si vymiešame uvedené suroviny dokopy.
- 4
Nakysnuté cesto na osie hniezda rozdelíme na dve polovice (jedna časť - na škoricové, druhá časť - na kakaové). Rozvaľkáme a jednu časť potrieme škoricovou plnkou, zvinieme do rolády a nakrájame na menšie kolieska, tak isto si spravíme aj druhú časť cesta, ktorú potrieme zasa kakaovou plnkou.
- 5
Kolieska poukladáme vedľa seba na plech vystlaný papierom na pečenie a už potrieme len teplým sladkým mliekom po povrchu a z okrajov. Dáme piecť a hotovo! Dobrú chuť :)))
Tiež kysnuté koláče:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu