Kysnuté koláče zo sušeného mlieka s tvarohom a marhuľami fotorecept
Foto: olinecka
Naozajstná pochúťka na raňajky, desiatu, olovrant na cesty a výlety.
porcií
príprava
na 190 °C
Suroviny
Cesto: | |
1 hrnček (300 ml) |
|
1 hrnček |
|
1 kocka (čerstvé) |
|
3 ks |
|
1,5-2 PL |
|
1-2 ČL (podľa chuti) |
|
80 ml (alebo rozpustené maslo) |
|
2 PL |
|
1,5 dl vlažné |
|
Plnka tvarohová: | |
250 g |
|
1 ks |
|
z 1 citróna |
|
1 bal. |
|
1-2 PL (podľa chuti) |
|
2 PL (Gustin) |
|
Okrem toho: | |
(najlepšie čerstvé) |
|
(na potretie) |
|
(na posypanie) |
|
Postup
-
1
Suroviny na plnku, všetky suroviny spolu zmiešame.
-
2
Do 1,5 dl vlažného mlieka pridáme 1 PL cukru, rozdrobíme čerstvé droždie. Necháme na teplom mieste vzísť kvások. Múku hladkú, polohrubú preosejeme do misky, pridáme zvyšok cukru, soľ, vlejeme kvások, vajíčka a olej. V 100 ml vody rozmiešame sušené mlieko, ktoré počas miesenia cesta prilievame do cesta. Vypracujeme hladké nadýchané cesto, zakryjeme utierkou a necháme kysnúť na teplom mieste.
-
3
Nakysnuté cesto preložíme na pomúčenú pracovnú dosku. Cesto rozvaľkáme na hrúbku 1 cm a pohárom vykrojíme kolieska.
-
4
Ukladáme na plech vyložený papierom na pečenie necháme na plechu 20 minút nakysnúť. Do nakysnutých koliesok dnom pohára urobíme priehlbiny, viď foto. Plníme tvarohom a na vrch uložíme polovicou marhule.
-
5
Pred vložením do rúry potrieme olejom. Rúru predhrejeme na 190 stupňov a pečieme 25-30 minút do zlatista.
-
6
Po upečení za horúca potrieme olejom, necháme vychladnúť.
-
7
Po vychladnutí posypeme práškovým cukrom, dobrú chuť.
@haji som rada, že si späť tvoje komentáre vždy potešia... Ďakujem za príjemný komentár a nahliadnutie receptu.Posielam pozdrav..
Veru dobré... Ďakujem, že sa recept páči.